BasBQ
Beef en Steak

Cold smoked salmon

 
 

mafkACE

Stoker
Berichten
264
Van het weekend de weber flink gebruikt.

Hele zalmzijde, 24 uur in de pekel volgens het noskos recept.

20201008_124250.jpg

20201008_123826.jpg

Daarna even op temperatuur komen en met de cold smoker tube voor 3,5 uur in de dikke smoke.
20201008_124325.jpg

20201008_163301.jpg


Dag later de eerste helft opgegeten met wat vrienden, de dag daarna de rest.

Dit gaat herhaald worden!
 
Lekker hoor heb ook nog zalm liggen is ook de bedoeling om deze de roken zal wel volgend weekend worden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
De temperaturen zijn weer goed gezakt, gaan we binnenkort ook weer eens maken.
 
Vandaag ronde 2, weber csg, en in de offset ipv de weber.
Rookmot van de hornbach.
Iets grover dan die van weber, daardoor wat moeite gehad het goed aan te krijgen.
Onderhands al goed op weg, goed rookgevulde main chamber en rook die uit de pijp komt en dus aangeeft dat er stroming in zit.
Maar nu, 7,5 uur later is de dag pas net iets meer dan 1/3e opgebrand...
IMG-20201106-WA0002.jpeg
20201107_120745.jpg
20201107_121155.jpg
20201107_181720.jpg
20201107_181836.jpg
20201107_200214.jpg
20201107_200030.jpg


20201107_195949.jpg
 
Laatst bewerkt:
En hij is er af. Lijkt aan de lichte kant, geen droog velletje ofzo, voelt nog vrij vers...
Toch een goede 8 uur erop met erg wein8g verbrande mot, wel een goed gevulde kamer met rook waar de zalm in lag...
20201107_221007.jpg
20201107_220748.jpg
20201107_221152.jpg
 
Ik laat m altijd liggen tot de csg op is, paar dagen rusten ivm smaak
 
Ik laat m altijd liggen tot de csg op is, paar dagen rusten ivm smaak
Dat was inderdaad het alternatief.
Aangezien ik deze csg nieuw heb, de mot niet kende en dit voor het eerst op de offset deed, heb ik gekozen voor de voorzichtige keuze 🤔
Mocht dit te subtiel zijn, kan ik m altijd nog grillen.

Als ie te ver is, is t klaar...

We weten het snel 😁
 
Hij is goed gelukt, iets te kort nog voor het dikke deel van de zalm, maar we gaan de volgende keer voorzichtig aan de knopjes draaien. Of weer wat druk erop in de pekel, of wat langer in de smoke...
 
Terug
Bovenaan Onderaan