T
Thor
Gast
Om de een of andere reden wil het me niet (meer) lukken om via Tapatalk op dit forum te posten, dus moest ik toch maar weer eens old skool op de laptop inloggen... LOL!
Gisteren (maandag) had ik namelijk eens wat nieuws geprobeerd; een koffiekorstje voor de steaks.
Koffie? Ja inderdaad, gemalen koffie!
Toen ik het thuis voorstelde, kreeg ik vooral sceptische blikken, maar gelukkig ben ik nogal eigenwijs :-D
Eerst op internet gezocht naar een goed mengsel en uiteindelijk besloten om het zo simpel mogelijk te houden.
4 el gemalen koffie*
2 el grof zout
2 el bruine suiker*
1 el peper
2 tl knoflookpoeder*
2 tl uienpoeder*
Een half uurtje voor aanvang de steaks lekker dik ingesmeerd en op kamertemperatuur laten komen (met het weer van vandaag is kamertemperatuur al 2/3 gaar hahaha)
Nou heb ik een nagelnieuwe Weber Master Touch GBS met zo'n mooie sear grate, dus die ging vandaag voor het eerst gebruikt worden. Meteen geleerd dat als ik dan ook van die mooie grill marks wil, ik dat sear grate wel even ruim de tijd moet geven om op temperatuur te komen.... :-/
90sec per kant en tussendoor nog een beetje met olijfolie bedropen.
Het eindresultaat was super! (alleen de grill marks ontbraken). De buitenkant ziet er hartstikke donker uit door de koffie en het carameliseren van de bruine suiker, maar de binnenkant was mooi roze. De koffie geeft een mooi grof krokant korstje, maar je proeft er vrijwel niets van terug.
Gewoon een onwijs lekkere steak, met subtiele hints van de knoflook en de uienpoeder!
Zeker voor herhaling vatbaar, waarbij ik nog wel wat ga experimenteren met toevoegingen (iemand een goede suggestie?)
Gisteren (maandag) had ik namelijk eens wat nieuws geprobeerd; een koffiekorstje voor de steaks.
Koffie? Ja inderdaad, gemalen koffie!
Toen ik het thuis voorstelde, kreeg ik vooral sceptische blikken, maar gelukkig ben ik nogal eigenwijs :-D
Eerst op internet gezocht naar een goed mengsel en uiteindelijk besloten om het zo simpel mogelijk te houden.

4 el gemalen koffie*
2 el grof zout
2 el bruine suiker*
1 el peper
2 tl knoflookpoeder*
2 tl uienpoeder*

Een half uurtje voor aanvang de steaks lekker dik ingesmeerd en op kamertemperatuur laten komen (met het weer van vandaag is kamertemperatuur al 2/3 gaar hahaha)

Nou heb ik een nagelnieuwe Weber Master Touch GBS met zo'n mooie sear grate, dus die ging vandaag voor het eerst gebruikt worden. Meteen geleerd dat als ik dan ook van die mooie grill marks wil, ik dat sear grate wel even ruim de tijd moet geven om op temperatuur te komen.... :-/
90sec per kant en tussendoor nog een beetje met olijfolie bedropen.

Het eindresultaat was super! (alleen de grill marks ontbraken). De buitenkant ziet er hartstikke donker uit door de koffie en het carameliseren van de bruine suiker, maar de binnenkant was mooi roze. De koffie geeft een mooi grof krokant korstje, maar je proeft er vrijwel niets van terug.
Gewoon een onwijs lekkere steak, met subtiele hints van de knoflook en de uienpoeder!
Zeker voor herhaling vatbaar, waarbij ik nog wel wat ga experimenteren met toevoegingen (iemand een goede suggestie?)