- Berichten
- 60
Ere wie ere toekomt, het idee kwam natuurlijk van mijn vrouw Elena.
Clafoutis, een klassiek Frans dessert, is eigenlijk gewoon een kersentaart en meer weet ik er ook niet van haha. We hebben het op onze eigen manier gemaakt met toevoeging van wat zoetigheid in de vorm van chocolade.
Super eenvoudig te maken en doseren en overheerlijk!
Alhier het recept en de foto?s.
Voor de 20cm skillet gebruikten we:
- 70 gram amandelmeel (of 50+ gram bloem en 20gr fijngemalen amandelen).
- 150ml melk.
- een groot ei.
- een eetlepel gesmolten boter voor de vloeibare mix.
- een eetlepel boter om de pan in te vetten (of bakspray).
- drie eetlepels witte basterdsuiker.
- 1/2 eetlepel vanille extract.
- 1/2 eetlepel amandel extract.
- een snuf zout.
- een handvol chocolade nopjes.
- een kop ontpitte kersen (gezien jaargetijde een doosje uit de vriezer van de AH is voldoende).
- poedersuiker voor erop, naar believen.
Extra: serveren met mascarpone (met amandel), clotted cream of ijs (wij namen kersen).
- alle vloeistoffen mixen met het ei en de boter.
- skillet invetten.
- wat basterd suiker op de bodem van de pan.
- kersen even drogen (na het ontdooien).
- meel zeven.
- meel, basterdsuiker en zout mengen.
- kuiltje maken en vloeistoffen erin, mengen tot een consistente, klontvrije mix.
- kersen in de skillet tot de bodem bedekt is.
- chocolade nopjes verdelen tussen de kersen.
- mix erin gieten.
- 20-25m bij ca 180 graden op de Q (wij keken bij 20m en lieten het nog 5m gaan).
- serveren met iets lekker erop en bv een Amaretto erbij.
Enough talk, you know the drill..
One word.. heaven
Clafoutis, een klassiek Frans dessert, is eigenlijk gewoon een kersentaart en meer weet ik er ook niet van haha. We hebben het op onze eigen manier gemaakt met toevoeging van wat zoetigheid in de vorm van chocolade.
Super eenvoudig te maken en doseren en overheerlijk!
Alhier het recept en de foto?s.
Voor de 20cm skillet gebruikten we:
- 70 gram amandelmeel (of 50+ gram bloem en 20gr fijngemalen amandelen).
- 150ml melk.
- een groot ei.
- een eetlepel gesmolten boter voor de vloeibare mix.
- een eetlepel boter om de pan in te vetten (of bakspray).
- drie eetlepels witte basterdsuiker.
- 1/2 eetlepel vanille extract.
- 1/2 eetlepel amandel extract.
- een snuf zout.
- een handvol chocolade nopjes.
- een kop ontpitte kersen (gezien jaargetijde een doosje uit de vriezer van de AH is voldoende).
- poedersuiker voor erop, naar believen.
Extra: serveren met mascarpone (met amandel), clotted cream of ijs (wij namen kersen).
- alle vloeistoffen mixen met het ei en de boter.
- skillet invetten.
- wat basterd suiker op de bodem van de pan.
- kersen even drogen (na het ontdooien).
- meel zeven.
- meel, basterdsuiker en zout mengen.
- kuiltje maken en vloeistoffen erin, mengen tot een consistente, klontvrije mix.
- kersen in de skillet tot de bodem bedekt is.
- chocolade nopjes verdelen tussen de kersen.
- mix erin gieten.
- 20-25m bij ca 180 graden op de Q (wij keken bij 20m en lieten het nog 5m gaan).
- serveren met iets lekker erop en bv een Amaretto erbij.
Enough talk, you know the drill..







One word.. heaven