- Berichten
- 289
Bij Lidl hadden ze hier mooie ribeyes liggen, dus eentje meegenomen en maar als reverse sear gemaakt.
Ten eerste, de ribeye:
Onder het etiket zat nog wat vet, dus dat er uit gesneden om uit te bakken in een pan. Na het wegsnijden van een rdelijke hoeveelheid van het vet heb ik op het vlees een rub gedaan, ook van Lidl (maar van vorig jaar, dit jaar niet gezien) namelijk de "Caribbean style bbq". Deze past, vind ik, goed bij een biefstuk.
Omdat het best veel vet was en er dus wel weer gefrituurd zou kunnen worden was het tijd voor een experimentje: chips. Dus: aardappel pakken en dunne plakjes schaven, even droog deppen en klaar zetten voor gebruik.
Toen de starter aan, kolen op de Weber, gietijzeren pan op het rooster direct boven de kolen en even wachten en toen de stukjes vet er in. Nadat deze uitgebakken waren was er een laag vet die diep genoeg was om chips te proberen (en tegelijkertijd lag de ribeye zelf indirect te garen):
Die bruine dingen in het pannetje zijn de stukjes vet die nog aan het uitbakken waren en daar is later nog wat meer uit kunnen lopen (ik heb ze helemaal uitgeperst deze keer). Toen de schijfjes klaar waren ze uit de pan gehaald en even laten uitlekken op wat keukenpapier:
Omdat het maar een experimentje was heb ik ze niet gekruid of gezouten, maar pfoe, die dingen hadden veel smaak. Een volgende keer denk ik dat ik ze licht bepoeder met de rub. Aanrader.
Oh ja, er was ook nog ribeye:
Ten eerste, de ribeye:
Onder het etiket zat nog wat vet, dus dat er uit gesneden om uit te bakken in een pan. Na het wegsnijden van een rdelijke hoeveelheid van het vet heb ik op het vlees een rub gedaan, ook van Lidl (maar van vorig jaar, dit jaar niet gezien) namelijk de "Caribbean style bbq". Deze past, vind ik, goed bij een biefstuk.
Omdat het best veel vet was en er dus wel weer gefrituurd zou kunnen worden was het tijd voor een experimentje: chips. Dus: aardappel pakken en dunne plakjes schaven, even droog deppen en klaar zetten voor gebruik.
Toen de starter aan, kolen op de Weber, gietijzeren pan op het rooster direct boven de kolen en even wachten en toen de stukjes vet er in. Nadat deze uitgebakken waren was er een laag vet die diep genoeg was om chips te proberen (en tegelijkertijd lag de ribeye zelf indirect te garen):
Die bruine dingen in het pannetje zijn de stukjes vet die nog aan het uitbakken waren en daar is later nog wat meer uit kunnen lopen (ik heb ze helemaal uitgeperst deze keer). Toen de schijfjes klaar waren ze uit de pan gehaald en even laten uitlekken op wat keukenpapier:
Omdat het maar een experimentje was heb ik ze niet gekruid of gezouten, maar pfoe, die dingen hadden veel smaak. Een volgende keer denk ik dat ik ze licht bepoeder met de rub. Aanrader.
Oh ja, er was ook nog ribeye: