- Berichten
- 524

Chipoltle in Adobo saus
Heb zelf een Chipotle in Adobo saus gemaakt. Het is een samenstelling van meerdere recepten die ik heb gevonden op google dan wel youtube. Vond sommige wat te complex voor een pittige saus en andere weer te simpel. Dus ben zelf aan de slag gegaan. De Chipotles zelf heb ik besteld bij westlandpeppers. De rest was te vinden in de supermarkt.
Smaak
Licht pittige tomaten/groente saus met een zuurtje. Dit was na vier dagen en alleen de saus. Let wel! Na het uithalen en fijn hakken van de pepers met wat saus ZEER pittig.

Ingredi?nten
30 Chipotle pepers
0,5 Kleine winterpeen
2 Stengels selderij
1 Tomaat
1 Middel grote ui
3 Tenen knoflook
300 ml. Water
100 ml. Olijfolie
250 ml. Wittewijn
300 ml. ketchup
2 tl. Rozemarijn
2 tl. Tijm
1 tl. Zout
( 2 eetl. verse of diepvries peterselie) Deze ben ik vergeten omdat ik dit na de foto weer in de vriezer heb gelegd.
Bereidingswijze
Kook wat water in de waterkoker en giet dit over de chipotle's en laat dit 15 min. staan.

Snij alle groente fijn.
Fruit de peen, selderij, knoflook , ui, rozemarijn en tijm in de olijfolie samen met het zout.

Blus dit af met de wittewijn en voeg de tomaat en water toe. Kook het geheel tot alles helemaal gaar is. En blender het tot een egale massa.
Let op als je nooit iets warms heb geblenderd. Doe er niet teveel in en zorg dat die goed dicht blijft met een theedoek erover. anders zit het tegen het plafond.

Doe het geheel terug in de pan en voeg de tomatenketchup, peterselie(die ik ben vergeten) en afgegoten Chipotle's toe.

Kook dit nog 15 min. Zachtjes. Ik heb dit in weckpotten gedaan zodat ik het lang kan bewaren.
