- Berichten
- 338
Op de valreep voor de deadline van de fotowedstrijd met thema Boneless but meat/fish, toch nog bedacht wat ik zou kunnen maken. Na even bladeren door het boek Smokey Goodness van Jord Althuizen kwam ik terecht op de Chipotle honey chicken kebab, dat zag er erg smakelijk uit!
Gisteravond ben ik begonnen met het maken van de marinade met hier en daar een eigen twist:
Rasp en sap van 2 limoenen
Verse jalapeno fijngehakt
Knoflook
Korianderzaad
Honing
Bruine basterdsuiker
Zout
Piri piri chiliflakes
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Zonnebloemolie
Peper
In deze marinade mocht zo'n 800 gram aan kippendijen voor een nachtje intrekken.
De volgende dag ben ik begonnen met het maken van deeg voor eigengemaakte pita broodjes.
Direct na het maken van het deeg heb ik de broodjes gevormd naar wens (ongeveer even lang als de spiesen met kippendij) en dit heb ik zo een minuut of 40 laten rijzen onder een theedoek.
Vervolgens heb ik de Junior aangestoken voor het afbakken van de pitabroodjes, de pizzasteen paste er perfect op!
De pizza steen heb ik eerst lekker op temperatuur laten komen
Per 2 tegelijk afbakken ging helemaal prima
Na 6 minuten op de pizzasteen begonnen ze mooi bol te worden.
De eerste 4 klaar, nog 4 op reserve gemaakt waar we uiteindelijk lekker een tosti van gemaakt hebben (welke uiteraard op de bbq zijn gegrild!)
Hierna de spiesen voorbereid.
Nu was het de beurt aan de Go Anywhere, daar paste het spiesen rekje mooi op, Hier verder niet zoveel foto's van gemaakt maar prima gelukt!
Eindresultaat, een heerlijke kippendijenspies, ondanks de jalapeno en chiliflakes toch zeker niet pittig, frisse zurige achtergrondsmaak (door de limoen), op een op maat gemaakt broodje!
Gisteravond ben ik begonnen met het maken van de marinade met hier en daar een eigen twist:
Rasp en sap van 2 limoenen
Verse jalapeno fijngehakt
Knoflook
Korianderzaad
Honing
Bruine basterdsuiker
Zout
Piri piri chiliflakes
Gerookt paprikapoeder
Komijn
Zonnebloemolie
Peper
In deze marinade mocht zo'n 800 gram aan kippendijen voor een nachtje intrekken.
De volgende dag ben ik begonnen met het maken van deeg voor eigengemaakte pita broodjes.
Direct na het maken van het deeg heb ik de broodjes gevormd naar wens (ongeveer even lang als de spiesen met kippendij) en dit heb ik zo een minuut of 40 laten rijzen onder een theedoek.
Vervolgens heb ik de Junior aangestoken voor het afbakken van de pitabroodjes, de pizzasteen paste er perfect op!
De pizza steen heb ik eerst lekker op temperatuur laten komen
Per 2 tegelijk afbakken ging helemaal prima
Na 6 minuten op de pizzasteen begonnen ze mooi bol te worden.
De eerste 4 klaar, nog 4 op reserve gemaakt waar we uiteindelijk lekker een tosti van gemaakt hebben (welke uiteraard op de bbq zijn gegrild!)
Hierna de spiesen voorbereid.
Nu was het de beurt aan de Go Anywhere, daar paste het spiesen rekje mooi op, Hier verder niet zoveel foto's van gemaakt maar prima gelukt!
Eindresultaat, een heerlijke kippendijenspies, ondanks de jalapeno en chiliflakes toch zeker niet pittig, frisse zurige achtergrondsmaak (door de limoen), op een op maat gemaakt broodje!