Is door weer en foutjes van mijn kant niet optimaal verlopen
Q voorbereidt op L&S. Kokosbrikets van V&R
Plan. De Cha- siew en de moe balls 1,5h op 120C roostertemp. Voldoende tijd voor bier en om de rijst etc af te werken
Daarna vuurtje opstoken, kipkluifjes grillen en aanvallen.
Probleem 1. Kokosbriketten onvoldoende op laten warmen. Duurde daarna te lang eer temp in de Q kwam. Alle schuiven open.
Kreeg met moeite dd Q op en dome temp van 150C
Uitdagjng twee. De balletjes gaarden veel sneller als voorzien. De procureur, stukken van 0,5 kg had schijnbaar geen zin.
Tegen de tijd dat de balls 60C waren de tweede bus kolen heet gestookt en erbij gedaan,
Wind en miezerige regen / regenbuitjes erbij.
Vervolgens de procureur meer direct gelegd, kipkluifjes erop en weer hobbelen met de geit. Temp. Loopt numop tot pakweg 200C
Uitdaging 3. Balletjes op een kerntemp van 70C en kluifjes gaar, rijst en bijgerechten klaar maar procureur nog niet
.
Dus maar begonnen met de eerste gerechten en de procureur als tweede gang.
Dor de hoge Q temp begint suiker in marinade te verbranden. Miezer gaat over in regen.
Eindelijk procureur eraf gehaals bij een kern temp van 70C
Lessons learned;
- eerder en beter opstoken.
- procureur heeft in deze setting toch ruim 2,5h nodig. Balls er te vroeg bijgelegd
- weergoden toespreken
Al met al heeft het bier gesmaakt, en de de Q, fornuis en oven gerechten ook.