- Berichten
- 242
Vandaag prachtig weer om de Bastard weer eens op te stoken voor 2 gerechtjes die al even op mijn lijstje stonden.
Chimichuri kip en een salade met gegrilde perzik en burrata. (Linkjes naar recepten onderaan)
Vanmiddag de chimichuri gemaakt en de in stukjes gesneden kippendij in een gedeelte ervan gemarineerd. (In een ziplockbag in de koelkast)
Vlak voor het eten alle onderdelen voor de salade voorbereid; de dressing, nootjes geroosterd (ik heb pistache genomen ivm een voorkeur van een gezinslid) en de witlof en de rucola in de schaal.
Daarna aan het rijgen geslagen en de oplettende kijker ziet ook hier variatie (weer datzelfde gezinslid
).
Ondertussen was manlief zo lief om de Q aan te steken en kon hij lekker opwarmen tot zo’n 200 graden.
Als eerste de kipspiezen erop en vlak voordat ze gaar waren (kerntemperatuur van 80 graden) konden de perziken erbij om even op te warmen en mooie grillstrepen te krijgen.
De salade samenstellen was nu nog een koud kunstje….
Op het bord ging nog wat van de chimichuri over de spiesen, de salade erbij; jummie
De recepten:
bbq-helden.nl
www.foodandfriends.nl
Chimichuri kip en een salade met gegrilde perzik en burrata. (Linkjes naar recepten onderaan)
Vanmiddag de chimichuri gemaakt en de in stukjes gesneden kippendij in een gedeelte ervan gemarineerd. (In een ziplockbag in de koelkast)
Vlak voor het eten alle onderdelen voor de salade voorbereid; de dressing, nootjes geroosterd (ik heb pistache genomen ivm een voorkeur van een gezinslid) en de witlof en de rucola in de schaal.
Daarna aan het rijgen geslagen en de oplettende kijker ziet ook hier variatie (weer datzelfde gezinslid

Ondertussen was manlief zo lief om de Q aan te steken en kon hij lekker opwarmen tot zo’n 200 graden.
Als eerste de kipspiezen erop en vlak voordat ze gaar waren (kerntemperatuur van 80 graden) konden de perziken erbij om even op te warmen en mooie grillstrepen te krijgen.
De salade samenstellen was nu nog een koud kunstje….
Op het bord ging nog wat van de chimichuri over de spiesen, de salade erbij; jummie

De recepten:

Chimichuri chicken – BBQ-helden
Chimichurri is ook goed te gebruiken als marinade. Wij hebben de traditionele chimichurri aangepast voor een extra frisse smaak bij gegrilde kip.

Gegrilde perzik en burrata salade
De fluweelzachte en romige textuur van de burrata past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht pittige dressing.
