Een van internet afgeplukt recept wat we nu voor de tweede keer hebben klaargemaakt.
Heerlijk van smaak, met name de rooksmaak van het kersenhout is speciaal.
4 uien grof gesneden.
3 tenen knoflook geplet en gesneden.
5 theelepels chilipoeder (Silvo,appie is veel te heet).
1 theelepel komijn poeder.
Zeezout en peper (4 theelepels) naar smaak.
125 gram spekjes.
Halve kilo rundergehakt.
1 potje zongedroogde tomaten in olijfolie.
4 jalapenos gesneden vers (uit potje 10 stuks).
2 blikje tomatenblokjes.
2 kaneelstokjes.
50 gram pure chocolade of een volle eetlepel cacao.
3 blikjes kidneybonen.
2 stukjes in water geweekt hout, bv kersen.
Fruit de uien en knoflook met de chilipoeder, komijn, zout en peper totdat de uien glazig zijn.
Voeg de spekjes toe en laat ze even bruin bakken.
Voeg het rundergehakt toe, bakken totdat het rul is.
Jalapenos, zongedroogde tomaten, blikjes tomaten en de kaneelstokjes toevoegen en breng dit aan de kook.
Breng de pan over op indirect en voeg de chocolade toe en laat het voor een anderhalf uur pruttelen op 165 graden met de deksel op de bbq, gooi het geweekte hout op de brandende kolen
Voeg de bonen toe en laat het weer een halfuurtje pruttelen.
Laatste foto is de Tiroolse terrashit 2013 Hugo, heerlijk fris met een zoetje,
- 3 cl vlierbloesemsiroop (afhankelijk van concentratie);
- 6 cl Spumante / Prosecco;
- Citroenschil of een appelschijfje;
- Scheutje bruisend water (tip)
- En een ijsklontje






Heerlijk van smaak, met name de rooksmaak van het kersenhout is speciaal.
4 uien grof gesneden.
3 tenen knoflook geplet en gesneden.
5 theelepels chilipoeder (Silvo,appie is veel te heet).
1 theelepel komijn poeder.
Zeezout en peper (4 theelepels) naar smaak.
125 gram spekjes.
Halve kilo rundergehakt.
1 potje zongedroogde tomaten in olijfolie.
4 jalapenos gesneden vers (uit potje 10 stuks).
2 blikje tomatenblokjes.
2 kaneelstokjes.
50 gram pure chocolade of een volle eetlepel cacao.
3 blikjes kidneybonen.
2 stukjes in water geweekt hout, bv kersen.
Fruit de uien en knoflook met de chilipoeder, komijn, zout en peper totdat de uien glazig zijn.
Voeg de spekjes toe en laat ze even bruin bakken.
Voeg het rundergehakt toe, bakken totdat het rul is.
Jalapenos, zongedroogde tomaten, blikjes tomaten en de kaneelstokjes toevoegen en breng dit aan de kook.
Breng de pan over op indirect en voeg de chocolade toe en laat het voor een anderhalf uur pruttelen op 165 graden met de deksel op de bbq, gooi het geweekte hout op de brandende kolen
Voeg de bonen toe en laat het weer een halfuurtje pruttelen.
Laatste foto is de Tiroolse terrashit 2013 Hugo, heerlijk fris met een zoetje,
- 3 cl vlierbloesemsiroop (afhankelijk van concentratie);
- 6 cl Spumante / Prosecco;
- Citroenschil of een appelschijfje;
- Scheutje bruisend water (tip)
- En een ijsklontje





