- Berichten
- 4.925
Zondag een keteltje chili con carne van runderpoulet gemaakt.
Aangezien eea een tijdje met stoven heb ik de tijd nuttig besteed om de biervoorraad op houdbaarheidsdatum te sorteren.
Blijkt dat eea toch echt wel op moet. Vervelend.
Alles klaar zetten.
Ketel op een temperatuur van 200 C gestookt en de gekruide runderpoulet in porties aangebraden.
Aansluitend de overige ingrediënten in de stoofpot aangebraden.
Op het laatst het vlees erbij, goed doorgeroerd en aan de kook gebracht.
Tijd voor de Q om te bouwen naar de sudderstand.
En tijd voor wat huishoudelijke karweitjes.
Na 3 uurtjes stoven de kidney bonen en de mais toegevoegd. Weer op temperatuur gebracht en nog ff laten staan.
Tijd voor rijst te koken, pepertje en koriander te snipperen en de craime frêche met kruiden te roeren.
En dan .....Klaar.
Had voor mij wat pittiger gemogen. Maar ja na de udang rica rica van de vrijdag ervoor ff naar de cheffin geluisterd.
Al met al een prima stoofje en genoeg voor de aansluitende maandag
Aangezien eea een tijdje met stoven heb ik de tijd nuttig besteed om de biervoorraad op houdbaarheidsdatum te sorteren.
Blijkt dat eea toch echt wel op moet. Vervelend.
Alles klaar zetten.
Ketel op een temperatuur van 200 C gestookt en de gekruide runderpoulet in porties aangebraden.
Aansluitend de overige ingrediënten in de stoofpot aangebraden.
Op het laatst het vlees erbij, goed doorgeroerd en aan de kook gebracht.
Tijd voor de Q om te bouwen naar de sudderstand.
En tijd voor wat huishoudelijke karweitjes.
Na 3 uurtjes stoven de kidney bonen en de mais toegevoegd. Weer op temperatuur gebracht en nog ff laten staan.
Tijd voor rijst te koken, pepertje en koriander te snipperen en de craime frêche met kruiden te roeren.
En dan .....Klaar.
Had voor mij wat pittiger gemogen. Maar ja na de udang rica rica van de vrijdag ervoor ff naar de cheffin geluisterd.
Al met al een prima stoofje en genoeg voor de aansluitende maandag