- Berichten
- 287
Char siu stond na enkele post op dit forum op mijn todo list. Met Pasen kleurt men de eitjes maar ik vond het tijd om het vlees te kleuren. Ik had 1 kg procureur in de diepvries en die werd ontdooit. Ik maakte mijn marinade volgens een recept wat ik hier in het forum vond. Op zaterdag de marinade gemaakt.
Honing, maltose , gemberwortel fijn gesneden , hoisinsaus, gele-bonensaus (taotjo),1 blokje rode gefermenteerde-tofu (sufu) = Nam Yu (Red soybean curd), vijf kruiden poeder
sesamolie, knoflook, soyasaus en rode voedselkleurstof. Ik gebruikte een pittige soyasaus die ik bij de sligro had gekocht. De rest was van de toko. Daar hadden ze niet de rozelikeur dus had ik shaohsing kookwijn gebruikt.
Het was wel ff een gedoe om alles te mengen omdat de maltose nogal stevig was. Maar na wat geprak met twee voegen loste het dan eindelijk op. Als laatste de kleurstof er bij (1 tl)
Het vlees had ik in 3 dikke steaks gesneden. Alles in een ziplock en marineren maar.
omdat we een dag later (1e paasdag)naar de Efteling gingen heeft alles dik 40 uur in de marinade gelegen.
2e paasdag bbq-day. Een zoetzuurtje gemaakt van een halve komkomme, 125 gram taugé en 2 uien.
zoetzuurtje gemaakt van 200ml water en appelcider azijn en 90 gram lichte bastardsuiker en 2 steranijsjes.
Het vlees eerst indirect gegrild tot 63 graden en daarna 2x 2 minuten direct gegrild. Het vlees om de 2 minuten gelakt met de marinade welke ik ook op de bbq inkookte.
Bao Buns in de magnetron klaar gemaakt. Buns open en zoetzuur er op. Het vlees in reepjes gesneden en verdeeld over de broodje.
Binnen de kortste keren was het op. Ik had nu 10 broodjes oor 4. De volgende keer maar meer maken want deze is voor herhaling vatbaar.
Honing, maltose , gemberwortel fijn gesneden , hoisinsaus, gele-bonensaus (taotjo),1 blokje rode gefermenteerde-tofu (sufu) = Nam Yu (Red soybean curd), vijf kruiden poeder
sesamolie, knoflook, soyasaus en rode voedselkleurstof. Ik gebruikte een pittige soyasaus die ik bij de sligro had gekocht. De rest was van de toko. Daar hadden ze niet de rozelikeur dus had ik shaohsing kookwijn gebruikt.
Het was wel ff een gedoe om alles te mengen omdat de maltose nogal stevig was. Maar na wat geprak met twee voegen loste het dan eindelijk op. Als laatste de kleurstof er bij (1 tl)
Het vlees had ik in 3 dikke steaks gesneden. Alles in een ziplock en marineren maar.
omdat we een dag later (1e paasdag)naar de Efteling gingen heeft alles dik 40 uur in de marinade gelegen.
2e paasdag bbq-day. Een zoetzuurtje gemaakt van een halve komkomme, 125 gram taugé en 2 uien.
zoetzuurtje gemaakt van 200ml water en appelcider azijn en 90 gram lichte bastardsuiker en 2 steranijsjes.
Het vlees eerst indirect gegrild tot 63 graden en daarna 2x 2 minuten direct gegrild. Het vlees om de 2 minuten gelakt met de marinade welke ik ook op de bbq inkookte.
Bao Buns in de magnetron klaar gemaakt. Buns open en zoetzuur er op. Het vlees in reepjes gesneden en verdeeld over de broodje.
Binnen de kortste keren was het op. Ik had nu 10 broodjes oor 4. De volgende keer maar meer maken want deze is voor herhaling vatbaar.
Laatst bewerkt: