- Berichten
- 4.946
Deze maand gaan we op de Mexicaanse toer. Iets wat ik niet af ga slaan. Mexicaans eten vind ik ontzettend dekker. Ik heb al vaker iets Mexicaans gemaakt. Maar nu had ik zin om iets anders te maken dan anders. Ik kon over dit gerecht ook geen Nederlandse site vinden. Enkele Amerikaanse en Mexicaanse sites/filmpjes. Ook kon ik niet exact alle ingedienden verkrijgen. Maar wel goede vervangers. Al met al een leuke uitdaging dus.
Ik heb gekozen voor een dikke lunch. Cemita?s met ribeye en Salsa Roja.
Daar gaan we.
Ingedienten
Ik ben begonnen met de Salsa Roja. Om daar een lekkere BBQ smaak aan te geven heb ik een paar ingredi?nten gegrild op de BBQ.
Tomaten, Uien, pepers gegrild. Daarna knoflook, koriander en limoensap er bij. En dan alles met de mixer klein maken.
Daarna de avocado?s en sla ook maar even grillen
Toen kwam het lastige. Ik moest Oaxaca kaas hebben. Dat is een kaas die je kan pullen schreden. Het lijkt op mozzarella. Sterker nog. Het wordt op de zelfde manier gemaakt. Maar de structuur is meer cheestring. Als ik de gerechten moet geloven is de kaas niet perse de smaakmaker. Maar meer bepalend voor de structuur. Dus heb ik maar voor cheestrings gekozen. Dus deze maar gaan pullen
Toen kon ik aan het vlees gaan beginnen. Heerlijk verse ribeye?s gehaald. Deze heel dun laten snijden. Hier moest ik volgens recept een soort schnitzel van maken.
Eerst wat zout en peper aangebracht.
Daarna paneren. Bloem, geklopt ei en als laatste Panko.
Die gingen even kort in de koelkast zodat eea mooi kon opstijven. Daarna naar de BBQ. Ik heb de stukken ingespoten met baking spray. Zodat de korst mooi zou kunnen vormen. Ik had natuurlijk ook een pan kunnen pakken en wat olie. Maar waarom makkelijk doen....
Na zn 15min waren ze klaar. Even kort grillen voor wat kleur. En toen konden we de broodjes gaan opmaken.
Eerst een dikke laag avocado. Daarna wat salsa roja. Het vlees. Paar blaadjes sla. Plakje tomaat. Dan een dikke laag kaas. En op de deksel van het broodje nog een beste laag Salsa Roja.
Nu even leuk op een plankje leggen. Foto maken en aanvallen. Ik heb er honger van gekregen
OMG dit is lekker. Een heel palet aan smaken. Heerlijke BBQ smaak aan de saus. De ribeye met het vetrandje. De korst. Ga maar door. Dit is echt een aanrader. Dit ga ik zeker vaker maken.
Bedankt voor het lezen/kijken.
Bram.
Ik heb gekozen voor een dikke lunch. Cemita?s met ribeye en Salsa Roja.
Daar gaan we.
Ingedienten

Ik ben begonnen met de Salsa Roja. Om daar een lekkere BBQ smaak aan te geven heb ik een paar ingredi?nten gegrild op de BBQ.
Tomaten, Uien, pepers gegrild. Daarna knoflook, koriander en limoensap er bij. En dan alles met de mixer klein maken.





Daarna de avocado?s en sla ook maar even grillen


Toen kwam het lastige. Ik moest Oaxaca kaas hebben. Dat is een kaas die je kan pullen schreden. Het lijkt op mozzarella. Sterker nog. Het wordt op de zelfde manier gemaakt. Maar de structuur is meer cheestring. Als ik de gerechten moet geloven is de kaas niet perse de smaakmaker. Maar meer bepalend voor de structuur. Dus heb ik maar voor cheestrings gekozen. Dus deze maar gaan pullen

Toen kon ik aan het vlees gaan beginnen. Heerlijk verse ribeye?s gehaald. Deze heel dun laten snijden. Hier moest ik volgens recept een soort schnitzel van maken.
Eerst wat zout en peper aangebracht.

Daarna paneren. Bloem, geklopt ei en als laatste Panko.




Die gingen even kort in de koelkast zodat eea mooi kon opstijven. Daarna naar de BBQ. Ik heb de stukken ingespoten met baking spray. Zodat de korst mooi zou kunnen vormen. Ik had natuurlijk ook een pan kunnen pakken en wat olie. Maar waarom makkelijk doen....


Na zn 15min waren ze klaar. Even kort grillen voor wat kleur. En toen konden we de broodjes gaan opmaken.
Eerst een dikke laag avocado. Daarna wat salsa roja. Het vlees. Paar blaadjes sla. Plakje tomaat. Dan een dikke laag kaas. En op de deksel van het broodje nog een beste laag Salsa Roja.



Nu even leuk op een plankje leggen. Foto maken en aanvallen. Ik heb er honger van gekregen



OMG dit is lekker. Een heel palet aan smaken. Heerlijke BBQ smaak aan de saus. De ribeye met het vetrandje. De korst. Ga maar door. Dit is echt een aanrader. Dit ga ik zeker vaker maken.
Bedankt voor het lezen/kijken.
Bram.