- Berichten
- 510
In het Zuiden is er carnaval en daardoor wat extra vrij en meer tijd. Een mooie gelegenheid om een procureur van 2.5 kg voor te bereiden en om te toveren tot pulled pork.
Daarnaast mis ik de pulled pork badge nog.
Gekozen voor het Noskos wedstrijd recept. Vorige keer prima bevallen dus waarom iets anders kiezen?
Woensdagochtend begonnen met ontdooien (4 uur) in de folie in een bak met koud water. Daarna het vlees in de koelkast om verder te ontdooien.
Vrijdagochtend het vlees droog gedept en ingepakt in plastic folie en geïnjecteerd met het mengsel uit het recept. De honing vervangen door appelstroop.
Na een uur of 4 de folie eraf gehaald, droog gedept en ruim in de rub gezet. Nieuwe folie erom en alles weer in de koelkast tot vanochtend.
Om 7:30 de WSM aangemaakt met enkele stukken appel- kersenhout.
En waar het vorige keer mis ging: geen foto van het vlees op de bbq nu dus wel
Nu binnen de temperatuur wat in de gaten houden.
Tussendoor 2x gesprayed met een appelsap, suiker, kruidenmengsel en na 5 uur bij een temperatuur van 69 graden de glaze erop. Hierbij de honing vervangen door appelstroop.
Om 15:30 u (7 uur bezig) bij 74 graden het vlees ingepakt in 2 lagen aluminium folie. WSM flink moeten knijpen. Temperatuur steeg ineens naar 138 graden.
Bij 88 graden beginnen met prikken en om 17 uur bij 94 graden eraf gehaald.
10 minuten uitdampen en daarna nog een uurtje ingepakt laten staan.
Daarna pullen en op smaak maken met eindsaus en extra rub.
Eindresultaat op gediend met wat zuur, ui en coleslaw op een broodje.
Daarnaast mis ik de pulled pork badge nog.
Gekozen voor het Noskos wedstrijd recept. Vorige keer prima bevallen dus waarom iets anders kiezen?
Woensdagochtend begonnen met ontdooien (4 uur) in de folie in een bak met koud water. Daarna het vlees in de koelkast om verder te ontdooien.
Vrijdagochtend het vlees droog gedept en ingepakt in plastic folie en geïnjecteerd met het mengsel uit het recept. De honing vervangen door appelstroop.


Na een uur of 4 de folie eraf gehaald, droog gedept en ruim in de rub gezet. Nieuwe folie erom en alles weer in de koelkast tot vanochtend.

Om 7:30 de WSM aangemaakt met enkele stukken appel- kersenhout.

En waar het vorige keer mis ging: geen foto van het vlees op de bbq nu dus wel


Nu binnen de temperatuur wat in de gaten houden.
Tussendoor 2x gesprayed met een appelsap, suiker, kruidenmengsel en na 5 uur bij een temperatuur van 69 graden de glaze erop. Hierbij de honing vervangen door appelstroop.

Om 15:30 u (7 uur bezig) bij 74 graden het vlees ingepakt in 2 lagen aluminium folie. WSM flink moeten knijpen. Temperatuur steeg ineens naar 138 graden.
Bij 88 graden beginnen met prikken en om 17 uur bij 94 graden eraf gehaald.

10 minuten uitdampen en daarna nog een uurtje ingepakt laten staan.
Daarna pullen en op smaak maken met eindsaus en extra rub.
Eindresultaat op gediend met wat zuur, ui en coleslaw op een broodje.



Laatst bewerkt: