- Berichten
- 771
Het is inmiddels een tijd geleden sinds ik een verslag heb geschreven van mijn BBQ avonturen, helaas ook niet al te veel van de BBQ gebruik gemaakt, maaarrrrrr.... het gaat weer de goede kant op, het lijkt er op dat ik in ieder geval eenmaal per week de BBQ gebruik.
Vandaag stond er een stuk buikspek op de planning, en dan wel als "Parijs buikspek" volgens het recept van Noskos.
Vanmorgen tijdens het maken van het boodschappenlijstje voor de wekelijkse boodschappen, en dus ook voor het avondeten, besloten om maar meteen mee te doen met de maandelijkse fotowedstrijd. Asperges dus! Ik ben er gek op, en mijn vrouw ook dus overhalen was niet nodig.
De boerderijwinkel in het dorp aangedaan om mooie asperges te scoren, en meteen een doosje eieren natuurlijk.
(Ja geschild, want wat vind ik dat een pokkewerk)
Helaas van het buikspek niet veel foto's gemaakt, wel eentje op het rooster:
Hierna nog ingepakt en doorgegaard tot 89 graden alvorens de satéprikker er soepeltjes doorheen gleed. In totaal een 4.5 uur op het rooster gelegen bij om en nabij de 110 graden.
En dan het witte goud voor het eerst grillen, wel al vaker gedaan met de groene asperges dus ik durfde het wel aan. De BBQ omgebouwd van een snake naar een directe opstelling met de kolenmandjes:
Na een paar minuten zagen ze er mooi uit:
Binnen nog de eitjes gekookt, een hollandaisesaus (uit een zakje) en een kant en klare aardappel gratin klaargemaakt (ja, lui).
Aan tafel dus! Verfrissende Paulaner erbij voor het harde werken
Even een bordje opgemaakt:
Het was heerlijk! Wel erg veel calorieën
De volgende keer wel iets minder selderijzaad, was nu wat overheersend.
Vandaag stond er een stuk buikspek op de planning, en dan wel als "Parijs buikspek" volgens het recept van Noskos.
Vanmorgen tijdens het maken van het boodschappenlijstje voor de wekelijkse boodschappen, en dus ook voor het avondeten, besloten om maar meteen mee te doen met de maandelijkse fotowedstrijd. Asperges dus! Ik ben er gek op, en mijn vrouw ook dus overhalen was niet nodig.
De boerderijwinkel in het dorp aangedaan om mooie asperges te scoren, en meteen een doosje eieren natuurlijk.
(Ja geschild, want wat vind ik dat een pokkewerk)
Helaas van het buikspek niet veel foto's gemaakt, wel eentje op het rooster:
Hierna nog ingepakt en doorgegaard tot 89 graden alvorens de satéprikker er soepeltjes doorheen gleed. In totaal een 4.5 uur op het rooster gelegen bij om en nabij de 110 graden.
En dan het witte goud voor het eerst grillen, wel al vaker gedaan met de groene asperges dus ik durfde het wel aan. De BBQ omgebouwd van een snake naar een directe opstelling met de kolenmandjes:
Na een paar minuten zagen ze er mooi uit:
Binnen nog de eitjes gekookt, een hollandaisesaus (uit een zakje) en een kant en klare aardappel gratin klaargemaakt (ja, lui).
Aan tafel dus! Verfrissende Paulaner erbij voor het harde werken

Even een bordje opgemaakt:
Het was heerlijk! Wel erg veel calorieën

De volgende keer wel iets minder selderijzaad, was nu wat overheersend.