smokert
Stoker
- Berichten
- 496
De Caliber Pro Kamado heb ik inmiddels alweer een paar maanden in gebruik. Nog steeds naar alle tevredenheid, de afwerking is echt weer een ander niveau vergeleken bij mijn Broil King Keg of de Big Green Egg. Het grootste minpunt momenteel is dat er geen heat deflector beschikbaar is, indirect is alleen mogelijk met de aparte kolenmand waardoor de hittebron alleen aan de zijkant zit. Maar dat is toch anders als een heat deflector. Daarom zelf maar aan het meten geslagen en bij de lokale metaalboer het ontwerp laten uitwerken.
Na mijn hersenspinsels gedeeld te hebben is dit het resultaat. Een heat deflector van RVS 304 met een dikte van 5mm. En meteen twee halve manen voor de divide and conquer oplossing zoals de Kamado Joe.
Vandaag de eerste testrun gedaan met een zelfgemaakte pizza met bloemkool bodem. Het nam bijna een uur in beslag om de heat deflector voldoende te vervarmen voor de pizza steen, en daarna bleef deze netjes 250 graden en geen last van stralingswarmte. Hieronder het resultaat van de eerste run. Al met al een mooie oplossing en nu is deze Kamado helemaal perfect.
Na mijn hersenspinsels gedeeld te hebben is dit het resultaat. Een heat deflector van RVS 304 met een dikte van 5mm. En meteen twee halve manen voor de divide and conquer oplossing zoals de Kamado Joe.
Vandaag de eerste testrun gedaan met een zelfgemaakte pizza met bloemkool bodem. Het nam bijna een uur in beslag om de heat deflector voldoende te vervarmen voor de pizza steen, en daarna bleef deze netjes 250 graden en geen last van stralingswarmte. Hieronder het resultaat van de eerste run. Al met al een mooie oplossing en nu is deze Kamado helemaal perfect.