BasBQ
Beef en Steak

C?te de Boeuf / bone in prime rib

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Omdat het weertje buiten ff wat minder is dacht ik: zal de boel wat opvrolijken met wat plaatjes ;)
Ik had een nieuwe versie gemaakt van een mooi ribstuk met been van zo'n 5 kilo.

foto's opnieuw ge-upload met google foto  :)

a_P7svm59klfJq0xaAMvEaLUpmS-EBvYXKSDaZEO-0HB0MJkCUHNP18HVuu6OhFPgM45fLlBGRBQsYJgnhO7sSOiUiBYkUqyfUO7FROL9ADwr16b2Ux_ptt5TqIaxIFZYT8ViQ=w640-h361-no


Als eerste de rand naast de appel ff weghalen.

8F-0DGuWay7xf6Q4-czyrYBYzxiUoZns2VrLzXYEJNR8xtCgrVppqBxNC6dz_zr9dcVNSekSlMa7bOEmUOaIGmjKETJbzq-RuEsNz4a_LDLvb7WMKmszSGgu_ptA56UTV8Txcw=w640-h361-no


Natuurlijk kan je dit laten zitten maar ik vond het wel leuk als straks de botjes eruit steken.

L1BdKERbYFm9WhkFYdJ92gphNXHoX9CviaH0oZ4Ph1XrbHzsI_qVBVCKX1jNesjp-KE_4TPqAD8KZ8uIt0j-gobFRuxUwNxPSUMYC_OuueSAY3wKXj29JyRNtFrGE-_wz7v1Zw=w640-h361-no


Aan de onderzijde kan nog weleens wat beenvlies zitten.

OyvM3aS3Tb0dQDAfGWTJE16KSxTcnKoeD2sxuB5Nq7wiPfLHRqefjyoDnmxZhH8qnpmhg_45ecprZZOoIH9Mo7Go6Qd3ZObkiglfCHulPSvW3S4it1dW7H4IQdZ5T_jHXQD1kA=w640-h361-no


Aan de zijkant zat nog wat zeen dus dat haalde ik weg.

7eviu5Rcv_LwknXvwHTeF9ucLWgNDDhPLQS_LnXDzEIuDLevim_L4n2iy0RcqEFeiYWb1PDURdCmLTGswp1j_pj3pHVWoa3mGDEKWlH5DbWtJicQkWbyThRYeLyY8cmidHqzng=w640-h361-no


En dan is mijn mooie Hollandse ribstuk klaar voor wat kruiden.
Op de onderzijde ging wat peper - zout en olijfolie.
En op de bovenzijde maakte ik wat gaatjes die ik vulde met een teentje knoflook, takje rozemarijn en wat tijm.
Verder ook wat peper - zout en olijfolie. Niet veel kruiden zou je misschien zeggen maar ik hou wel van de smaak
van een goed stukje rundvlees :)

mtDr6sbE3BTXBBeiMzCJ_ZhOyPP8tOGnS5z00bOQbDTfEANlG6sCADQafljXQvPB3UcV9rZaFmQoawvdwxtu9mM2B0FmXMvmYOFXUVL9Ugf2u7D6iUWPrRvBc5xYIJs3IihhmQ=w640-h361-no


5vzhQda2qD3M2lGo3d2-CO4FEjK_le6jhg76ulBAulst1FeNbHVM4PvJsvJR-trQeoNGP8Pd-Om1jv2XExBZ5s90IEC6hB6qVpCms0djRkJrccXT5w-drxzmwrRHkAdpXIJUCg=w640-h361-no


Indirect op de Q bij een temp. van zo'n 125-130?C. met wat hout snippers.

4TV_ls-I4R4uViz2rVbzLyQuUEpvgM0fZiKdZNDEZx4ip39u--0Jn1QQHYip7VEJGWi_pmlNmGn11mSOq2ve5j2sjWrBoNK-hpMe6ArCAsOx7IF26MSR8ZHWUkHbLaEzJ5X7Ww=w640-h361-no


Kern ingesteld op zo'n 50-53?C. waarna je hem nog even direct kan verhitten of zo laten rusten.

jteL1qNk2z61MvMc91JKUEOcAsx7QYpHzDffa1pW_O7uazf2VYPzKAXQp_xboTGKiWarAZkLPApKqHYsVQfY7RVBP2QDKGlmy7xgM3sbX9aUlLmoSxf6oGfJGgZS71qQt4T7vg=w640-h361-no


Tijd om te gaan snijden ;)



v_4eHM2NeunOAD_7e2Pz9Fju3NSjSTS7bcxhVLoFdJ1DU8xuFPIJIAE3zfKCkHvgCW6hlSrVc3--CeBFZQ-Jx8qH8jRzx8eORKWM-ksgFrsZiak--n5fokIgKF370_vWEaM3MQ=w640-h361-no


sTDSXnhnVNBSf0xuYXmMxYu2BslGGtnl4jsSFR5eTWoAG7rsn-ju_RGfpEDs0P02TM8HkPd2kyZbcA-No_JF6OCWObaKDuUhSnAdmb6AL60FXGtF_l9cyxzVTq1e5WZKrYuoyA=w640-h361-no


eet smakelijk ;)

vZraUpdPljKK34_cYi8JKUkFfbEZfkgmhnWjSTYmHVJL6e3vqfTtD-peCdOP6CwrKt_Tw3YkRnGyDwIDiWYzYHvNc3xJUiuOPF1puc57YIf3bd6z3SvPmMcC1fdhQfFlTGv7Bw=w640-h361-no


filmpje kan je zien op https://www.youtube.com/watch?v=z2908tgdnXo
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
 
Hopelijk heb je de hele buurt uitgenodigd. Ziet er leuk en lekker uit!
 
Wederom een mooi filmpje Ben. Wel een enorme hoeveelheid vlees, of een kleine BBQ waardoor het groot lijkt :D
Wat doe je met dat vlees dat je ertussen uit weghaalt en dat 1e stuk vlees dat je eraf haalt? Kan je dat nog ergens voor gebruiken?
 
KamadoNovice zei:
Wederom een mooi filmpje Ben. Wel een enorme hoeveelheid vlees, of een kleine BBQ waardoor het groot lijkt :D
Wat doe je met dat vlees dat je ertussen uit weghaalt en dat 1e stuk vlees dat je eraf haalt? Kan je dat nog ergens voor gebruiken?

dank je, vlees was groot, bbq klein (rooster 40 cm)  :) en het afsnijsel verdwijnt in een stoofpotje ;)
 
Lust ik wel!
 
Lust ik wel als lunch zometeen!
 
stukken vlees zijn niet echt kleiner geworden met die nieuwe plaatjes :D blij dat we weer beeld hebben, maar we hebben altijd nog de video's :O)
 
Terug
Bovenaan Onderaan