BasBQ
Beef en Steak

(C)ola (C)an (C)hicken

C

crossrobin

Gast
Eerst het belangrijkste: HIJ WAS HEERLIJK! Sappig en mooi gekruid. (Helaas zitten de kruiden met name op de huid en niet in de kip zelf).

Uiteraard wat foto's gemaakt van mijn eerste Q ervaring.  :D (Nu hopen dat ze er goed opkomen)

Als eerst de naakte kip:


Hierna de zelf in elkaar gemonteerde rub:


En dan natuurlijk de rub op en in de kip:


De kip op de Q:


En klaar is de Kip:


Terug kijkend is het me alles meegevallen. Ik had verwacht dat het hard werken was om de Q op de juiste temperatuur te krijgen en te houden. Om hem op temperatuur te krijgen was inderdaad wel even pielen. (Denk ook dat ik het de volgende keer af kan met bijna de helft aan briketten). Hij schoot namelijk naar de 300 graden, schuif onderaan bijna dicht en toen hij op de 180 stond pas de kip erin. Maar het op temperatuur houden was een eitje. Toen hij eenmaal op 180 graden stond heb ik er een uur niets aan hoeven doen hij bleef netjes op de 180 Graden.  :D

Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende Q gerecht.
 
En je kunt de kruiden ook onder het velletje doen hoor, dat vindt die kip helemaal niet erg.
 
lekker kippetje heb je daar!
 
Zo, die ziet er lekker uit hoor! De eerste kip is een hele ervaring :)
 
Proficiat met je tokkie.
Wordt tijd dat ik eens een tokkie krijgt.
 
Gefeliciteerd met TOK, lekker kippetje, lust ik wel!!!!
 
Congrats met je tokkie
 
Terug
Bovenaan Onderaan