- Berichten
- 90
Enige tijd geleden een masterclass BBQ van Jord Althuzen bijgewoond en op advies van hem een rolletje butcher paper gekocht om procureur mee in te pakken.
Gisteren voor de vrienden van m’n zoon o.a. Pulled pork gemaakt ter afsluiting van het schooljaar en voor de tweede keer butcher paper gebruikt toen de procureur een temp van ongeveer 74 graden had. Voorheen deed ik dit met alu folie om sneller door de “stall” te komen. Nu voor de tweede keer ging de kern temperatuur niet omhoog. Bleef steken op 74 graden. Uiteindelijk toch maar weer uitgepakt en ingepakt in alu folie en de Bbq temperatuur omhoog gegooid naar 150 oC, want de zoethouders begonnen op te raken
Het resultaat was dit keer wel de beste ooit! Ik hoefde er maar naar te wijzen en de procureur viel al uit elkaar. Ontzettend mals.
Nu mijn vraag. Klopt het dat butcher paper toch beter niet gebruikt kan worden om sneller door de “stall” te komen? Eventuele extra factor dat van invloed kan zijn is dat ik de ingepakte procureur ook in braadslede heb gelegd, want bij de eerste keer merkte ik dat het in Butcher paper toch wat meer gaat lekken.
Gisteren voor de vrienden van m’n zoon o.a. Pulled pork gemaakt ter afsluiting van het schooljaar en voor de tweede keer butcher paper gebruikt toen de procureur een temp van ongeveer 74 graden had. Voorheen deed ik dit met alu folie om sneller door de “stall” te komen. Nu voor de tweede keer ging de kern temperatuur niet omhoog. Bleef steken op 74 graden. Uiteindelijk toch maar weer uitgepakt en ingepakt in alu folie en de Bbq temperatuur omhoog gegooid naar 150 oC, want de zoethouders begonnen op te raken

Het resultaat was dit keer wel de beste ooit! Ik hoefde er maar naar te wijzen en de procureur viel al uit elkaar. Ontzettend mals.
Nu mijn vraag. Klopt het dat butcher paper toch beter niet gebruikt kan worden om sneller door de “stall” te komen? Eventuele extra factor dat van invloed kan zijn is dat ik de ingepakte procureur ook in braadslede heb gelegd, want bij de eerste keer merkte ik dat het in Butcher paper toch wat meer gaat lekken.