Beef en Steak

burnt ends

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
295
Vandaag Pork belly burned ends maar eens weer gemaakt.
Blijft toch altijd lekker, Recept van Dennis www.bbqnl.com


Ingredienten:
1.6 kg buikspek
Van Beekum dry rub varken
Noskos bbq saus
bruine basterdsuiker
agave siroop
roomboter

aluminium bakjes
aluminium folie
appel rook hout

Bereiding

20210828_103831.jpg


Heb het buikspek een klein uurtje in de vriezer gedaan dan kun je het makkelijker snijden
Snij blokjes van ongeveer 4 a 5 cm.

20210828_104127.jpg


Rol alle blokjes door de dry rub zorg dat alles goed bedekt is.

20210828_105842.jpg


Maak je bbq gereed indirect 130 graden en voeg rookhout toe.

20210828_115135.jpg


Na 3 uurtjes doe je alle blokjes in een aluminium bak en strooi je 3 a 4 eetlepels suiker, agave siroop over de blokjes. En doe wat klontjes boter erbij.
Pak alle bakjes goed in met aluminium folie.

20210828_142759.jpg


Na 2 uurtjes haal je de blokjes uit de bakjes en doe ze in een schoon bakje.
Giet vervolgens de bbq saus over de blokjes en meng alles goed door elkaar.

20210828_164154.jpg


20210828_174001.jpg


Na ongeveer 30 min zijn ze klaar heerlijk als snack of als maaltijd met wat salade en gegratineerde aardappels.

20210828_174608.jpg
 
Top recept en ze zien er echt heerlijk uit! Vraagje uit nieuwsgierigheid: waarom heb je in elk blokje een prikkertje gestoken?
 
Top recept en ze zien er echt heerlijk uit! Vraagje uit nieuwsgierigheid: waarom heb je in elk blokje een prikkertje gestoken?
Had ze al eerder gemaakt toen vielen ze uitelkaar toen ik ze pakte met een tang. nu blijft het 1 geheel en ook makkelijk als je ze serveert als snack.
 
Blijft een heerlijke snack. "helaas" heb ik alleen nog kippedijen

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Zien er zeer smakelijk uit zeg! Mooi excuus om nog eens te maken, aankomend weekend 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan