- Berichten
- 295
Vandaag Pork belly burned ends maar eens weer gemaakt.
Blijft toch altijd lekker, Recept van Dennis www.bbqnl.com
Ingredienten:
1.6 kg buikspek
Van Beekum dry rub varken
Noskos bbq saus
bruine basterdsuiker
agave siroop
roomboter
aluminium bakjes
aluminium folie
appel rook hout
Bereiding
Heb het buikspek een klein uurtje in de vriezer gedaan dan kun je het makkelijker snijden
Snij blokjes van ongeveer 4 a 5 cm.
Rol alle blokjes door de dry rub zorg dat alles goed bedekt is.
Maak je bbq gereed indirect 130 graden en voeg rookhout toe.
Na 3 uurtjes doe je alle blokjes in een aluminium bak en strooi je 3 a 4 eetlepels suiker, agave siroop over de blokjes. En doe wat klontjes boter erbij.
Pak alle bakjes goed in met aluminium folie.
Na 2 uurtjes haal je de blokjes uit de bakjes en doe ze in een schoon bakje.
Giet vervolgens de bbq saus over de blokjes en meng alles goed door elkaar.
Na ongeveer 30 min zijn ze klaar heerlijk als snack of als maaltijd met wat salade en gegratineerde aardappels.
Blijft toch altijd lekker, Recept van Dennis www.bbqnl.com
Ingredienten:
1.6 kg buikspek
Van Beekum dry rub varken
Noskos bbq saus
bruine basterdsuiker
agave siroop
roomboter
aluminium bakjes
aluminium folie
appel rook hout
Bereiding
Heb het buikspek een klein uurtje in de vriezer gedaan dan kun je het makkelijker snijden
Snij blokjes van ongeveer 4 a 5 cm.
Rol alle blokjes door de dry rub zorg dat alles goed bedekt is.
Maak je bbq gereed indirect 130 graden en voeg rookhout toe.
Na 3 uurtjes doe je alle blokjes in een aluminium bak en strooi je 3 a 4 eetlepels suiker, agave siroop over de blokjes. En doe wat klontjes boter erbij.
Pak alle bakjes goed in met aluminium folie.
Na 2 uurtjes haal je de blokjes uit de bakjes en doe ze in een schoon bakje.
Giet vervolgens de bbq saus over de blokjes en meng alles goed door elkaar.
Na ongeveer 30 min zijn ze klaar heerlijk als snack of als maaltijd met wat salade en gegratineerde aardappels.