BasBQ
Beef en Steak

Burned ends van Buikspek

 
 

XJRBear

Kooltjesharker
Berichten
228
Recent voor de eerste keer burned ends gemaakt. Het valt mij op dat mijn werkwijze anders is dan wat ik op het forum tegen ben gekomen.
Ik ben namelijk begonnen met het hele stuk spek op de BBQ te doen.
Daarna aan blokjes gesneden en toen weer op de BBQ tijdens dit laatste zetje vaak gemopt.
Foto's volgen
 
XJRBear zei:
Recent voor de eerste keer burned ends gemaakt. Het valt mij op dat mijn werkwijze anders is dan wat ik op het forum tegen ben gekomen.
Ik ben namelijk begonnen met het hele stuk spek op de BBQ te doen.
Daarna aan blokjes gesneden en toen weer op de BBQ tijdens dit laatste zetje vaak gemopt.
Foto's volgen


We zijn nieuwsgierig. ;)
 
Als eerste de BBQ klaar gemaakt met een snake.
LUwXPJ6.jpg


Buikspek eerst een dag in een zipplocker met zout, kruiden en suiker
NxkQGYs.jpg


Nu klaar om te beginnen.
xjFvM0a.jpg


Oeps zowat de temp vergeten maar toch gelukt B-)
J9DRtst.png


Temperatuur op laten lopen tot 115
UmShCJo.jpg


Dit is dan het resultaat na een uurtje of 2
RaAYKv5.jpg


Grafiek van de run
1cUPmZl.png


Ondertussen de BBQ saus gereed gemaakt
69SyeIC.jpg


Vervolgens blokjes gesneden en terug op het vuur
kbGVfhu.jpg


Zie hier het eind resultaat.
sU6JKZE.jpg


Ik moet zeggen dat het een geslaagd experiment was. Heerlijk bij de borrel, in vacu?m verpakt en nog verschillende keren van genoten :D
 
Zo kan het ook. Bij blokjes heb je rondom meer bark
 
Het is idd een lekker borrelhappie. Had je het zwoerd er nog aan zitten?
 
Marcel zei:
Het is idd een lekker borrelhappie. Had je het zwoerd er nog aan zitten?

Nee het zwoerd was er al af.
 
Zo kan het ook en zal ook prima gesmaakt hebben  :)
 
Ziet er erg lekker uit ;)
 
Dat zijn mooie spekkies geworden, dat zal zeker gesmaakt hebben.
 
Van het jaar voor het eerst gemaakt. Man wat is dat lekker. Had ik jaaaaaaren eerder moeten doen.
Ziet er heerlijk uit. Zal smullen geweest zijn.
 
Altijd lekker Burnt Ends! Is het snijden niet wat lastig met een temperatuur van zo'n 60 graden?

 
SAN-RHN zei:
Altijd lekker Burnt Ends! Is het snijden niet wat lastig met een temperatuur van zo'n 60 graden?

Volgens mijn huisgenoten heb ik vuurvaste vingers. Maar ik kan inderdaad vrij veel hitte aan mijn vingers hebben. Overgehouden uit mijn tijd uit de broodbakkerij. ;) ;)
 
SAN-RHN zei:
Altijd lekker Burnt Ends! Is het snijden niet wat lastig met een temperatuur van zo'n 60 graden?

Blokjes spek zijn zalig... maar heb je wel eens ?chte burnt ends gegeten?  :D
Dat is toch wel een league of it's own hoor!
 
Sander72 zei:
SAN-RHN zei:
Altijd lekker Burnt Ends! Is het snijden niet wat lastig met een temperatuur van zo'n 60 graden?

Blokjes spek zijn zalig... maar heb je wel eens ?chte burnt ends gegeten?  :D
Dat is toch wel een league of it's own hoor!

Nope, maar de brisket komt binnenkort nog wel een keer. Daar komen ze toch vanaf?
 
Sander72 zei:
Blokjes spek zijn zalig... maar heb je wel eens ?chte burnt ends gegeten?  :D
Dat is toch wel een league of it's own hoor!

Die staat inderdaad nog op mijn todo lijstje! Hopelijk gaan die er snel van komen!
 
XJRBear zei:
Nope, maar de brisket komt binnenkort nog wel een keer. Daar komen ze toch vanaf?

Zeker! Bij wedstrijden wordt bij brisket de flat vaak gegaard en in plakken gepresenteerd en de vettere point verder gegaard en als blokjes geglaceerd in saus erbij gelegd. Als die blokjes goed slagen kun je ze zonder kauwen naar binnen slurpen... heerlijk beefy en zacht. Dat zijn echte vlees-bonbons!

Maar echt goede brisket is sowieso geweldig lekker!
 
Ziet er goed uit, ik snij ze wel altijd eerst in stukjes voordat ik ze op de BBQ doe, want meer bark.
Smaken verschillen en dit zal ook zeker heerlijk smaken. Good busy! ;-)
 
Toevallig vorige week ook eens gemaakt.
Gewoon als hapje bij de borrel voor het eten.
Een kilo buikspek aan wel blokjes gesneden en rustig aan de tijd gegeven op de bbq.
Er kwamen wat kennisen eten dus een mooie test.
Whooo ik ben er een paar uur mee bezig geweest en 2 keer knipperen met je ogen en het was op.
Ik weet nu meteen dat je dat niet haalt met een kilo als je met 8 man zit.
Is dus zeker voor herhaling vatbaar.
Want of deze keer echt gebeurt is ? ( geen foto)
 
pko zei:
Toevallig vorige week ook eens gemaakt.
Gewoon als hapje bij de borrel voor het eten.
Een kilo buikspek aan wel blokjes gesneden en rustig aan de tijd gegeven op de bbq.
Er kwamen wat kennisen eten dus een mooie test.
Whooo ik ben er een paar uur mee bezig geweest en 2 keer knipperen met je ogen en het was op.
Ik weet nu meteen dat je dat niet haalt met een kilo als je met 8 man zit.
Is dus zeker voor herhaling vatbaar.
Want of deze keer echt gebeurt is ? ( geen foto)

Ze zijn echt super lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan