Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Geen idee, maar herken het probleem. Ik vries meestal het brood in porties in, werkt voor mij het besteIs de thangzhong ook te gebruiken in desembrood? Het zou ideaal zijn als ik dat wat langer houdbaar kan maken zonder kunstmatige toevoegingen.
Ik haal niet uit je verhaal wanneer je stap 1, 2 en 3 bij elkaar doet...Op het vuur zetten en met een garde doorroeren tot het een dik papje wordt, daarna wegzetten.
- 20 gram (patent)bloem
- 100 gram melk
Dan het gist activeren:
Even mengen en 5 minuten laten staan. Als je gedroogde gist gebruikt hoef je het niet te laten staan.
- 12 gram verse gist of ongeveer een half zakje gedroogde gist
- 90 gram handwarme melk
In een mengkom het volgende bij elkaar brengen:
- 300 gram bloem
- theelepel zout
- 25 gram kristalsuiker
Staat precies onder het stuk wat je gequote hebt. Eerst bloemmengsel, dan gistmengsel en dan het papje. Daarna eieren en boter. Heb het echt heel snel uitgeschreven in de volgorde zoals ik het ook voor mezelf opgeschreven heb, dus tikje rommelig. Sorry.Ik haal niet uit je verhaal wanneer je stap 1, 2 en 3 bij elkaar doet...
Maak je het mengsel van gist en melk apart van het Tangzhong?
De laatste stap (300gr zout eb suiker) mengen dan de rest erbij?
Geen idee eerlijk gezegd! Als je het probeert hoor ik graag hoe het bevalt.Is de thangzhong ook te gebruiken in desembrood? Het zou ideaal zijn als ik dat wat langer houdbaar kan maken zonder kunstmatige toevoegingen.
Geen sorry, ik heb het vanmorgen nogmaals gelezen, toen zag ik het. Dus de fout ligt bij mij. Inmiddels ligt het deeg te rusten. Recept was voor die 6 bollen van de foto's hoop ik?Staat precies onder het stuk wat je gequote hebt. Eerst bloemmengsel, dan gistmengsel en dan het papje. Daarna eieren en boter. Heb het echt heel snel uitgeschreven in de volgorde zoals ik het ook voor mezelf opgeschreven heb, dus tikje rommelig. Sorry.
Yes, 6 bollen. Het zijn dan redelijk gemiddeld formaat broodjes.Geen sorry, ik heb het vanmorgen nogmaals gelezen, toen zag ik het. Dus de fout ligt bij mij. Inmiddels ligt het deeg te rusten. Recept was voor die 6 bollen van de foto's hoop ik?
Geen idee eerlijk gezegd! Als je het probeert hoor ik graag hoe het bevalt.
Yes, 6 bollen. Het zijn dan redelijk gemiddeld formaat broodjes.
Yes, die was onderdeel van mijn probeersels alleen de verhoudingen in dat recept leken niet helemaal te kloppen, heb een soort combi gevonden tussen zijn recept en mijn eigen oude recept dat ik altijd gebruikte (maar iets te droog werd). Daarom probeer ik notities te maken.Ik heb al veel verschillende recepten geprobeerd en de meesten resulteren in een veel te natte pap die nooit mooi in een balvorm te krijgen is. Wellicht doe ik bij alle recepten iets mis natuurlijkGisteren tijdens het browsen op youtube kwam ik dit recept tegen:
Die lijkt heel sterk op het recept dat jij omschrijft Jaap. De perfectionist in mij moest het proberen. Het resultaat is echt fijn! Het deeg is met ingevette handen goed te bewerken en het resultaat is prachtig. Volgens mij heb ik m'n nieuwe favoriete recept gevonden
Bekijk bijlage 1377
Bij mij pakte het deeg niet, ik vermoed na mijn laatste poging dat zijn eieren veel kleiner waren dan de mijne maar dat is altijd lastig als je ei per stuk gebruikt (ik heb de laatste keer niet gewogen, ga ik de volgende keer wel doen). Bovendien vond ik dat er te veel suiker in zat.Ik vind de broodjes erg luchtig en smaakvol. Goed gelukt voor de eerste poging. Wat vond jij niet fijn aan de broodjes zoals hij ze maakt?