BasBQ
Beef en Steak

Burger test

 
 

Chtakafri

Kooltjesharker
Berichten
130
Ik heb een vleesmolen, maar had deze nog niet gebruikt. Ik wilde graag eens burgers maken dus ik had hier al eens rondgevraagd hoe en wat... er kwamen wat reacties over het gebruiken van kant en klaar rundergehakt en het zelf malen van het vlees.

Omdat ik erg benieuwd was wat nou lekkerder is, heb ik een vergelijkende test gedaan.
Spiff's burgers met kant en klaar rundergehakt en met een zelf gemalen runder riblap.

04A91A79-D206-4D06-8D86-48EDCF15A860-8391-0000084D53403A8B_zps5ea51eac.jpg


4AE5B3B7-CC68-4BCC-927C-6C4CF26C3C04-8391-0000084D56EAB911_zpsd37d1172.jpg


om het makkelijk te houden heb ik steeds het zelf gemalen vlees aan de linkerkant gehouden

7C0BD7BC-7A12-402C-AE72-6CE5269645FD-8391-0000084D5A983DA6_zps991e409a.jpg


90705471-2AF3-48F0-BC81-991D24593449-8391-0000084D5DAEC4B7_zpsb7500b18.jpg


0163AE63-CBA3-4F00-AB9F-8BD854EC0E94-8391-0000084D6150F0C9_zps8d83fd16.jpg

ik had nog een beetje van beiden over en heb daar maar een inside-out cheese spiff's burger van gemaakt (helaas niet goed gedicht en dus leeggelopen)

81F91840-4D17-49DE-BD1C-D5D53A398F00-8391-0000084D6989D04D_zpsd14dd3ed.jpg

Je ziet aan de linker kant de zelfgedraaide (iets grover van structuur) en aan de rechterkant de kant en klare gehaktburgers (iets "gladder / smoother" van structuur) die in het midden is de half/half inside-out cheeseburger.

B2AA3D1E-40CF-4A9D-A290-75EF73C3AD96-8391-0000084D70B1B030_zps3a2ea07e.jpg

het eindproduct

Mijn bevinding is dat het rundergehakt iets te mager is om burgers van te maken, deze kwamen iets droger uit de test. Bij het eigengedraaide gehakt kun je al heel mooi uitzoeken welk stuk vlees, met marmering en vetrandjes, je gaat gebruiken. Hierbij komt een mooie verhouding van 70 om 30 (vlees om vet) dan heel erg mooi tot zijn recht. Naast de droogheid van de burgers is er in de smaak weinig verschil te merken...

Ik ga dus lekker door met het zelf draaien van mijn gehakt, tenzij ik iets minder tijd heb, dan zal ik terugvallen op het kant en klare gehakt.
 
bedankt voor het delen van deze test, beide (eeeh de 3 ) varianten zien er heerlijk uit!
vanmiddag liggen er hier ook weer Spiffs op de Q, verder ga ik mijn gisteren afgehaalde WSM testen, eerst maar eens spelen met temperatuur zonder dat er vlees op het rooster ligt.....
 
RedFox zei:
...verder ga ik mijn gisteren afgehaalde WSM testen, eerst maar eens spelen met temperatuur zonder dat er vlees op het rooster ligt.....

Mijn inziens zonde van de run, ik zou er in ieder geval iets opleggen... :) Nou ja je hebt sowieso de burgers nog, haha
 
Ze zien er wel erg goed uit ;) En welk vlees had je nu gebruikt om je gehakt te draaien?
 
rowin zei:
Ze zien er wel erg goed uit ;) En welk vlees had je nu gebruikt om je gehakt te draaien?
Runderriblappen
 
Het zelf draaien van gehakt is toch het leukst. Volgende keer gebruik ik ook riblappen voor de perfecte hamburger.
 
ze zien er in ieder geval heerlijk uit!
 
Goed gedaan, leuk om een keer verschil te zien. Ik gebruik tegenwoordig meer half om half  gehakt op de Q vnml om de redenen die jezelf al geeft. Dit is wat vetter en geeft een minder droge smaak
 
Misschien een keer beter vlees proberen? Zoals dezelfde versie maar dan van een mais afgevoerd Amerikaans koetje?
 
leuke test, een vleesmolen is ook nog iets dat op mijn verlanglijstje staat
 
Daarom wil ik zo'n keukenmachine met vleesmolen..

Zien er allemaal goed uit! Ik vind mijn hamburgers af en toe ook droog, dus weer een argument om zo'n machine aan te schaffen :p
 
Ze zien er allemaal goed uit.
Misschien gaan we het ook eens proberen.
Maar kant en klaar is wel makkelijker.
 
Bedankt voor dit verhaal, ben ook al een tijdje bezig een gewone gehaktmolen aan te schaffen. Eigen is toch altijd beter, gewoon omdat je er zelf mee bezig bent en dat proef je ;)
Ben je lang duk met het shoonmaken van je gehaktmolen? Welk merk molen heb je en heb je er ook een vulpijp bij?
 
Boel0037 zei:
Bedankt voor dit verhaal, ben ook al een tijdje bezig een gewone gehaktmolen aan te schaffen. Eigen is toch altijd beter, gewoon omdat je er zelf mee bezig bent en dat proef je ;)
Ben je lang duk met het shoonmaken van je gehaktmolen? Welk merk molen heb je en heb je er ook een vulpijp bij?
Dank je wel. Ik ben zo'n 5 a 10 minuutjes bezig met het uit elkaar halen, schoonmaken en weer in elkaar zetten... maar dat geldt ook voor het schoonmaken van je werkplek... Ik heb een merkloze gehaktmolen omdat ik eerst wilde weten of ik het sowieso ging gebruiken. Ik heb er geen vulpijp bij, al lijkt me dat wel helemaal ideaal...
 
Terug
Bovenaan Onderaan