BasBQ
Beef en Steak

Buitenkeuken onder overkapping - rook

Sisyphus

Tondelzoeker
Berichten
2
Dag allemaal,

Tijdens de lockdown heb ik een tuinhuis met overkapping gebouwd met daarin een buitenkeuken met een Boretti-gasBBQ (zie afbeeldingen).

Probleem is dat de rook deels blijft hangen. Ik wil echter geen afzuigkap of dakdoorvoer. Daarom vroeg ik mij af of een ventilator in de achterwand een mogelijkheid zou zijn.

Welk type ventialator zou ik dan best nemen? Een buisventilator zoals bvb. http://www.ventilatieland.be/artike...ter-275m-h-diameter-125-mm-em-125l-e2-01.html of een wandventialtor zoals bvb. https://www.ventilatoren-expert.nl/nl/industri-le-ventilatoren/axiaalventilator-ov-serie.html

Ik ben totaal geen klusser. Het is de eerste keer dat ik een dergelijk project gerealiseerd heb, maar we willen het nog beter maken.

Bedankt voor jullie gewaardeerde inbreng.

overkapping.jpg


buitenkeuken.jpg
 

janvh

Tondelzoeker
Berichten
24
Van jezelf zeggen dat je totaal geen klusser bent, en ondertussen wel zo'n mooi plekje realiseren waar menigeen jaloers op kan zijn... Niet te min over jezelf praten hè?! Knap gedaan hoor!

Wat betreft de ventilatoren; ik zou denk ik voor zo'n wandventilator gaan, dat soort ventilatoren worden volgens mij meer voor dit soort toepassingen gebruikt. Alhoewel ik geen idee heb hoe dit zit met herrie en de overlast daarvan.
Bovendien misschien iets om in overweging te nemen: Ik weet niet hoe het met je buren zit, maar als je vervolgens de rook bij hun op het terras blaast (met de herrie van de ventilator) zou ik als buurman niet blij zijn.
 
Bovenaan Onderaan