- Berichten
- 646
Afgelopen zaterdag met het buikspekpastrami recept van Noskos aan de slag gegaan. Eerst de pekel gemaakt en een stuk buikspek daarmee in de koelkast gelegd.
Na dagelijks 2x omdraaien was het vanochtend dan zover dat het buikspek op de kamado kon. Om 8:00u begonnen met opstarten van kamado en ondertussen buikspek rubben, waarna het om 9:00u op het rooster kon worden gelegd bij ± 110°C met een blokje appel en kersen rookhout.
Toen de temperatuur redelijk stabiel rond ±120°C was kon ik met de hond gaan lopen die me al een tijdje vragend stond aan te kijken. Ondertussen kon mijn zoon de temperatuur in de gaten houden en zonodig bijsturen.
Nadat het 3 uur lang tussen 100°C en 140°C op de kamado had gelegen was het om 12:00u klaar voor de volgende fase: inpakken in aluminiumfolie.
Volgens het recept zou het zo moeten blijven liggen tot een kerntemperatuur van 75-80°C, wat bij Dennis 6 uur duurde. Vandaar dat ik ook vanochtend al was begonnen, zodat het mooi op tijd klaar zou zijn voor het avondeten.
Toen kwam echter de verrassing: nadat ik de thermometer er in had gestoken gaf het display al meten 78°C aan
Voor de zekerheid de thermometer er op diverse plaatsen in gestoken, maar inderdaad overal tussen 75°C en 80°C!
Tja, als het dan ook nog lunchtijd is wordt het wel héél moeilijk om het te laten liggen tot het avondeten
Dus aangesneden
en dat zag er goed uit. Niet zo rose (ik was vergeten om colorozozout te halen), maar verder zag het er goed uit en dus maar meteen een paar stukjes geproefd ...
Eerst uiteraard zo zonder saus en daarna op brood met Noskos BBQ-saus.
Nu (on)geduldig wachten tot we de straks eindelijk de rest op kunnen gaan eten!
Na dagelijks 2x omdraaien was het vanochtend dan zover dat het buikspek op de kamado kon. Om 8:00u begonnen met opstarten van kamado en ondertussen buikspek rubben, waarna het om 9:00u op het rooster kon worden gelegd bij ± 110°C met een blokje appel en kersen rookhout.
Toen de temperatuur redelijk stabiel rond ±120°C was kon ik met de hond gaan lopen die me al een tijdje vragend stond aan te kijken. Ondertussen kon mijn zoon de temperatuur in de gaten houden en zonodig bijsturen.
Nadat het 3 uur lang tussen 100°C en 140°C op de kamado had gelegen was het om 12:00u klaar voor de volgende fase: inpakken in aluminiumfolie.
Volgens het recept zou het zo moeten blijven liggen tot een kerntemperatuur van 75-80°C, wat bij Dennis 6 uur duurde. Vandaar dat ik ook vanochtend al was begonnen, zodat het mooi op tijd klaar zou zijn voor het avondeten.
Toen kwam echter de verrassing: nadat ik de thermometer er in had gestoken gaf het display al meten 78°C aan
Voor de zekerheid de thermometer er op diverse plaatsen in gestoken, maar inderdaad overal tussen 75°C en 80°C!
Tja, als het dan ook nog lunchtijd is wordt het wel héél moeilijk om het te laten liggen tot het avondeten
Dus aangesneden
en dat zag er goed uit. Niet zo rose (ik was vergeten om colorozozout te halen), maar verder zag het er goed uit en dus maar meteen een paar stukjes geproefd ...
Eerst uiteraard zo zonder saus en daarna op brood met Noskos BBQ-saus.
Nu (on)geduldig wachten tot we de straks eindelijk de rest op kunnen gaan eten!