- Berichten
- 83
Nog een kort verslag van mijn sessie van afgelopen zondag. Het recept is van Ralph de Kok, wat hij een week eerder op internet plaatste. Maar beter goed gejat, dan slecht bedacht
.
Ik begon met het maken van de zuurkoolstamppot. Aardappels koken en vervolgens de zuurkool verwarmen met jeneverbessen, gember en rozijnen.
Daarna de buikspek ingewreven met mosterd en van een rub voorzien. Voor deze rub heb ik een all-purpose rub gebruikt die ik heb aangevuld met nog wat extra donkere basterdsuiker, venkel en chilipoeder. Dat op een rookplankje gelegd.
Ik was niet helemaal tevreden met het buikspek, want het was een wat ongelukkige vorm. Erg langgerekt en niet overal even dik. Het buikspek heb ik op de bbq gelegd en direct laten garen tot 38 graden (helaas foto vergeten....). Nadat het buikspek de gewenste temperatuur had bereikt heb ik de zuurkoolstamppot onder het spek op het rookplankje gelegd en laten garen tot 80 graden.
Uiteindelijk nog uien gebakken en een kersensaus gemaakt. Erg tevreden met het eindresultaat, zeker voor herhaling vatbaar.

Ik begon met het maken van de zuurkoolstamppot. Aardappels koken en vervolgens de zuurkool verwarmen met jeneverbessen, gember en rozijnen.
Daarna de buikspek ingewreven met mosterd en van een rub voorzien. Voor deze rub heb ik een all-purpose rub gebruikt die ik heb aangevuld met nog wat extra donkere basterdsuiker, venkel en chilipoeder. Dat op een rookplankje gelegd.
Ik was niet helemaal tevreden met het buikspek, want het was een wat ongelukkige vorm. Erg langgerekt en niet overal even dik. Het buikspek heb ik op de bbq gelegd en direct laten garen tot 38 graden (helaas foto vergeten....). Nadat het buikspek de gewenste temperatuur had bereikt heb ik de zuurkoolstamppot onder het spek op het rookplankje gelegd en laten garen tot 80 graden.
Uiteindelijk nog uien gebakken en een kersensaus gemaakt. Erg tevreden met het eindresultaat, zeker voor herhaling vatbaar.