- Berichten
- 510
Afgelopen week een stuk buikspek besteld van 1,3 kg bij de lokale slager.
Diverse video’s bekeken en blogs en besloten om deze te bereiden in een marinade van hoisin, ketjap en diverse kruiden.
@Smokie. aka Chris Norman uitgenodigd omdat ik weet dat hij ook wel in is voor een bbq experiment.
Donderdag het spek afgehaald, de spekkant kruiselings ingesneden en in de marinade gezet in een ziplock zak.
- 2 el zonnebloem olie
- 130 ml hoisinsaus
- 60 ml ketjap manis
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uipoeder
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- chilipoeder/sambal oelek
- peper en zout
		
		
	
	
		 
	
Vanmiddag de weber kettle voorbereid voor indirecte bereiding met Golden Flame briketten van Hornbach op 150 graden.
Gekozen voor de minion methode en een paar chunks kersen hout.
Doel was 80 graden kerntemperatuur.
Elk half uur een laagje smaak toegevoegd met de overgebleven marinade
		 
	
Aangezien dit voor ons een experiment was, wisten we niet wat we konden verwachten. Een soort speklap, vet stukje spek??
Na circa 4 uur kwam dit stuk buikspek van de Weber af (kern: 87 graden), na nog een half uur rusten.
		 
	
Geserveerd met wat zuur in de vorm van augurk. Daarnaast rode ui en diverse sauzen op een broodje.
		 
	
Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten en was daarom wel verrast: een smaakvol stuk spek met een zoete bark dat buiten verwachting veel minder vet was dan verwacht…. Heerlijk!
		 
	
En zeker in deze of één van de vele variaties voor herhaling vatbaar.
En wat nog belangrijker is dan de smaak en bereiding van dit alles is de gezellige middag met mijn broer @Smokie.. dat is goud en voor herhaling vatbaar.
Een paar lekkere biertjes mochten uiteraard niet ontbreken
		 
	
	
		
			
		
		
	
				
			Diverse video’s bekeken en blogs en besloten om deze te bereiden in een marinade van hoisin, ketjap en diverse kruiden.
@Smokie. aka Chris Norman uitgenodigd omdat ik weet dat hij ook wel in is voor een bbq experiment.
Donderdag het spek afgehaald, de spekkant kruiselings ingesneden en in de marinade gezet in een ziplock zak.
- 2 el zonnebloem olie
- 130 ml hoisinsaus
- 60 ml ketjap manis
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uipoeder
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- chilipoeder/sambal oelek
- peper en zout
 
	Vanmiddag de weber kettle voorbereid voor indirecte bereiding met Golden Flame briketten van Hornbach op 150 graden.
Gekozen voor de minion methode en een paar chunks kersen hout.
Doel was 80 graden kerntemperatuur.
Elk half uur een laagje smaak toegevoegd met de overgebleven marinade
 
	Aangezien dit voor ons een experiment was, wisten we niet wat we konden verwachten. Een soort speklap, vet stukje spek??
Na circa 4 uur kwam dit stuk buikspek van de Weber af (kern: 87 graden), na nog een half uur rusten.
 
	Geserveerd met wat zuur in de vorm van augurk. Daarnaast rode ui en diverse sauzen op een broodje.
 
	Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten en was daarom wel verrast: een smaakvol stuk spek met een zoete bark dat buiten verwachting veel minder vet was dan verwacht…. Heerlijk!
 
	En zeker in deze of één van de vele variaties voor herhaling vatbaar.
En wat nog belangrijker is dan de smaak en bereiding van dit alles is de gezellige middag met mijn broer @Smokie.. dat is goud en voor herhaling vatbaar.
Een paar lekkere biertjes mochten uiteraard niet ontbreken
 
	
			
				Laatst bewerkt: 
			
		
	
								
								
									
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
								
							
							 
	 
			 
			 
 
		 
 
		
 
 
		

 
 
		 , de mooie bieren
, de mooie bieren  en van een gezellige middag genoten. Nogmaals bedankt
en van een gezellige middag genoten. Nogmaals bedankt 
 
 
		


 naast bbq ook een van mijn hobby's.
 naast bbq ook een van mijn hobby's. 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		