- Berichten
- 323
Ik had nog een stuk buikspek in de koeling liggen waar in vanmorgen pas aan dacht. Hij lag er al een paar dagen in dus ik wilde hem vandaag meteen klaar maken. Wat heb ik gedaan. 2 uurtjes in de 'Bull shit rub' die ik bij Basbq had gehaald, op een bord met zeezout. het eitje opgestookt tot 140 graden en daar 2 uurtjes op gerookt met kersenhout. Daarna ingepakt en nog eens 2 uur indirect laten liggen.
Nog heel even geprobeerd om de zwoerd wat knapperig te laten worden, maar die poging heb ik gestaakt. Een paar plakjes proeven, en het smaakte lekker mals. Het vet wat gesmolten was zorgt voor een smeuïge smaak. Ik heb 3/4 in blokjes gesneden. Mijn vrouw heeft dat verwerkt in nasi. Dat smaakt goed, gerookte buikspekblokjes door de nasi en wat satésaus erbij. Het overgebeleven stukje heb ik ingesteld en daar ga ik een bestemming voor verzinnen. Misschien worden het wel burned ends.
Nog heel even geprobeerd om de zwoerd wat knapperig te laten worden, maar die poging heb ik gestaakt. Een paar plakjes proeven, en het smaakte lekker mals. Het vet wat gesmolten was zorgt voor een smeuïge smaak. Ik heb 3/4 in blokjes gesneden. Mijn vrouw heeft dat verwerkt in nasi. Dat smaakt goed, gerookte buikspekblokjes door de nasi en wat satésaus erbij. Het overgebeleven stukje heb ik ingesteld en daar ga ik een bestemming voor verzinnen. Misschien worden het wel burned ends.