BasBQ
Beef en Steak

Buikspek char siu

 
 
 

Paddy

Stoker
Berichten
273
Volgens recept van @Ewald met langzaam gegaard buikspek:

4550E2D5-1074-4767-8625-BD936C63F1F4.jpeg

F354AC73-E66F-4F94-AC67-3EBDFC02A42C.jpeg

Langzaam aan dus tijd voor biertje met toepasselijk rood etiket
9586B194-0FDB-4D2F-B876-2703E289C83C.jpeg

En nog een Ierse rode
48E3F9AA-B910-44EF-BA42-05973BDE7C7A.jpeg

114EDEDB-7470-42C2-9EF7-AD8EA3A458C9.jpeg

Op het eind de temperatuur van ca 130 omhoog naar 200.
122F0052-2784-4DB1-846F-8ED7E46DE29D.jpeg

Lekker gegeten met nasi.
 
Mooi rood is niet alleen niet lelijk maar vooral ook heerlijk. Het water loopt me in de mond.
 
Ziet er echt heerlijk uit, moet ik over een tijdje ook maar eens gaan proberen !
 
Heel mooi😎 had ook nog graag genoten van een doorsnede foto.
Koud ook erg lekker
 
Mmmm char siu blijft ook hier torenhoog favoriet. We laten de rode kleurstof meestal achterwege en gaan voor de rode gefermenteerde tofu als kleur- en smaakbom.
De volgende keer misschien toch eens een beetje kleurstof er bij voor het wauw-effect.
 
Als het flesje kleurstof op is, laat ik het denk ik ook achterwege.

Vandaag het restantje buikspek verwerkt in de nasi. Dat werkte erg goed.
 
Ziet er heerlijk uit. Char sui hier de laatste maanden ook regelmatig gemaakt. Iedere keer als ik de kleurstof zie, vraag ik me af waarom ik dat niet gehaald heb. Qua presentatie zo veel gaver.
 
Er gaat niets boven langzaam gegaard buikspek. Maar char siu van procureur is wel het allerlekkerste. Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan