- Berichten
- 142
Vandaag stond buikspek op de planning. Eerst het zwoerd er af gehaald en in blokjes gesneden.
Toen in de kruiden gezet en de bbq in orden gemaakt zodat alles er rond 1200 uur op kon.
Het rooster even kort verhit en een borstel er over heen gehaald zodat die weer schoon was.
Toen alles warm was het rook hout er op gedaan. Plate setter er in en het vlees er op.
Toen alles er op lag de deksel gesloten en 2,5 uur laten garen. Omdat ik nog geen eigen thermometer heb en de geleende terug moest. Alles met de Dome thermometer gedaan. Mooi rond de 120 graden gebleven. Alleen Weet ik bijna zeker dat de temp boven in de Dome kouder is als direct op het rooster. Dus had ik achteraf beter 10 tot 20 graden lager kunnen gaan zitten. Ook een klein foutje gemaakt door het spek ruimer op het rooster te leggen als de diameter van de platesetter. Hier door hadden sommige stukjes aan de buitenkant een redelijk donkere / zwarte onderkant toen het ijs was de boel er af te halen.
Maar goed niks was nog verloren en met assistentie van mijn dochter de boel in een bak gedaan. Suiker, agave siroop en boter er op. Afgedekt en terug de bbq op voor 2 uurtjes.
Ondertussen de mise en place voor de rest van het eten in orden gemaakt. Champignons gesneden, lente ui gesneden, cavolo nero gesneden.
Toen was het tijd om het vlees weer van de bbq te halen en met bbq saus te mengen voor een laatste ronde op de bbq.
Alles terug de bbq op en een klein kwartiertje laten staan.
Snel water op het vuur, rijst koken en de groenten aanbakken.
Eerst champignons en de cavolo nero de pan in en kort aanbakken.
Een klein beetje water er bij en laten stoven. Dan de spinazie toevoegen en op smaak maken met peper en zout.
Tussen door buiten even bij het vlees kijken en besloten dat dit nog 5 minuten kon hebben. De gekookte rijst afgegoten en bij de groenten gedaan.
Vlees buiten gaan halen en op tafel.
Kinderen handen wassen vrouw kwam precies thuis van het werk dus we konden gelijk gaan eten.
Het was heerlijk. Het vlees was prima mals. Op wat zwarte stukjes na die te warm hadden gelegen. Smaak was goed maar heftig. Veel rook aroma en veel kruiden door de relatief kleine stukjes die aan alle kanten gekruid waren. Gelukkig had ik dit al verwacht en bewust de groeten en rijst redelijk simpel gehouden. Dus de combinatie was prima.
Nu maar eens gaan bedenken wat het volgende gaat worden.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Toen in de kruiden gezet en de bbq in orden gemaakt zodat alles er rond 1200 uur op kon.
Het rooster even kort verhit en een borstel er over heen gehaald zodat die weer schoon was.
Toen alles warm was het rook hout er op gedaan. Plate setter er in en het vlees er op.
Toen alles er op lag de deksel gesloten en 2,5 uur laten garen. Omdat ik nog geen eigen thermometer heb en de geleende terug moest. Alles met de Dome thermometer gedaan. Mooi rond de 120 graden gebleven. Alleen Weet ik bijna zeker dat de temp boven in de Dome kouder is als direct op het rooster. Dus had ik achteraf beter 10 tot 20 graden lager kunnen gaan zitten. Ook een klein foutje gemaakt door het spek ruimer op het rooster te leggen als de diameter van de platesetter. Hier door hadden sommige stukjes aan de buitenkant een redelijk donkere / zwarte onderkant toen het ijs was de boel er af te halen.
Maar goed niks was nog verloren en met assistentie van mijn dochter de boel in een bak gedaan. Suiker, agave siroop en boter er op. Afgedekt en terug de bbq op voor 2 uurtjes.
Ondertussen de mise en place voor de rest van het eten in orden gemaakt. Champignons gesneden, lente ui gesneden, cavolo nero gesneden.
Toen was het tijd om het vlees weer van de bbq te halen en met bbq saus te mengen voor een laatste ronde op de bbq.
Alles terug de bbq op en een klein kwartiertje laten staan.
Snel water op het vuur, rijst koken en de groenten aanbakken.
Eerst champignons en de cavolo nero de pan in en kort aanbakken.
Een klein beetje water er bij en laten stoven. Dan de spinazie toevoegen en op smaak maken met peper en zout.
Tussen door buiten even bij het vlees kijken en besloten dat dit nog 5 minuten kon hebben. De gekookte rijst afgegoten en bij de groenten gedaan.
Vlees buiten gaan halen en op tafel.
Kinderen handen wassen vrouw kwam precies thuis van het werk dus we konden gelijk gaan eten.
Het was heerlijk. Het vlees was prima mals. Op wat zwarte stukjes na die te warm hadden gelegen. Smaak was goed maar heftig. Veel rook aroma en veel kruiden door de relatief kleine stukjes die aan alle kanten gekruid waren. Gelukkig had ik dit al verwacht en bewust de groeten en rijst redelijk simpel gehouden. Dus de combinatie was prima.
Nu maar eens gaan bedenken wat het volgende gaat worden.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk