BasBQ
Beef en Steak

Buikspek burned ends anders

 

Frans Jansen

Vuurmaker
Berichten
55
Burned ends eens gemaakt volgens recept van Roel( Pitmaster X)
Rub gemaakt
  • 2 eetlepels zout
  • 2 eetlepels Paprika poeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 0.5 eetlepel knoflookpoeder
Het buikspek kruislings ingesneden en in de rub gezet.(volgende keer de huid verwijderen)

IMG_4327.JPG

Daarna in de kamado op 140 graden met appelrookhout, naar een interne temperatuur van 94graden.
IMG_4328.JPG

Ondertussen een saus maken om straks af te lakken.

De sweet apple BBQ saus

  • 250ml ketchup
  • 40ml appelsap
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • ½ eetlepel zwarte peper gemalem
  • 1 eetlepel van de rub
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels rietsuiker

Bij een interne temperatuur van 94 gr het buikspek in plakken snijden en insmeren met de saus.
Kamado naar 250 graden opstoken en de buikspekplakken terug om de saus te laten karameliseren.
IMG_4331.JPG



Eindresultaat.

IMG_4332.JPG


Nog even wat courgette friet erbij.
Courgette in repen snijden olie en kruiden erover en 25 min onder de grill(250)

IMG_4333.JPG
 
Buikspek is heerlijk! Ik ben echt een fan van de pork belly burned ends.. is het resultaat op deze manier ook zo botermals?

Courgette friet ziet er ook lekker uit!
 
Structuur is iets anders omdat je het spek als geheel bereid en niet als blokjes. De smaak is er niet minder om. Zeker de saus is een aanbeveling.
 
Op mn bucketlist gezet 🔥😋🐷👍🏻
 
Burnt ends moeten voor mij toch echt nog een tijdje ‘in bad’. T zal heerlijk geweest zijn, t is immers buikspek, maar het boterzachte resultaat van originele burnt ends had je hier vast niet mee.
Desalniettemin een heerlijk bordje eten!
 
Lekker man.. ziet er heerlijk uit. en die courgettefriet gaat op mn to q list
 
Terug
Bovenaan Onderaan