Beef en Steak

Buikspek/Bacon, maar dan anders?

  • Onderwerp starter Onderwerp starter floriske
  • Startdatum Startdatum
F

floriske

Gast
Ik wil binnenkort een keer een stuk buikspek (1,5 a 2kg) low & slow gaan bereiden. Om zo te eten/op te bakken  maar ook voor op de boterham. Bij voorkeur lekker gekruid ipv enkel gezouten.

Nu zat ik te denken aan iets in de lijn van 5 spices o.i.d. maar weet niet of dat wel de juiste keuze is en sta dus open voor jullie suggesties. Ik kon bij de recepten niet heel veel varianten vinden maar vermoed dat jullie wel een boek met variaties open kunnen trekken  ;)

Edit: geen idee of dit soort vragen hier eigenlijk wel gewaardeerd worden/geplaatst mogen worden? (iets met anderen het wiel uit laten vinden) :blush:

Inmiddels wel op wat andere sites wat interessante recepten gevonden maar net als bij de ribs meestal net niet wat ik zoek. Dus misschien ook voor dit spekkie maar eens een "eigen" variant verzinnen.
 
Lees een aantal recepten (meer dan genoeg varianten op dit forum) en kies er een die het beste bij je past. Desnoods geef je qua kruiden er zelf nog een draai aan.
En dan gewoon doen. Welk recept je ook kiest, het smaakt geweldig  :D
Succes!
 
Al gedacht aan porchetta? Ook perfect op brood....
 
Terug
Bovenaan Onderaan