BasBQ
Beef en Steak

Buckboard canadian golden bacon??

 
 

Boel0037

Pitmaster
Berichten
960
Zal het maar eerlijk toegeven ben aangestoken door het bacon virus.. : 8)... en nu een paar dagen aan het spitten en zoeken naar bacon recepten.

De 3x bacon van mike is eigenlijk wel een heel goed plan en ben een beetje aan het kijken of ik ook zoiets wil proberen, de standaard bacon en golden bacon zijn vrij duidelijk maar ik heb een vraag over de buckboardbacon.
Ik heb in de vriezer nog een stuk procureur van 1kg liggen en daar wil ik graag buckboard maken van maken.

Nu heb ik de volgende vragen, is buckboard echt hetzelfde als canadian bacon en is dit dan het recept van Frits? http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2085.msg30172#msg30172 zo niet heeft iemand een ander recept?

Ik las bij de een dat de procureur 48 uur in de cure moet en bij de ander 7 dagen in het zout?

Alvast bedankt.
 
Buckboard of Canadian bacon wordt niet van de buik gemaakt maar van de filet. Maar je kunt het ook met procureur maken. Een week in de cure is normaal, het is tenslotte bacon ;)
 
Misschien heb je hier wat aan, je kunt van meerder delen van het varken bacon maken.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bacon

 
Canadian bacon wordt gemaakt van de loin oftewel lende nr 5 in het plaatje.
Dit is nagenoeg hetzelfde als ribkarbonade maar dan zonder been.

8y4e7eqe.jpg


 
Ja, maar het kan ook van procureur worden gemaakt... ;) En de lende noemen we hier gewoon de filet.
 
Jawel, maar dan heet het anders volgens mij. Cottage bacon?
 
Aha wordt me ineens een heel stuk duidelijker. Nooit aan gedacht om bacon eens in te tikken bij Wikipedia haha. Thanks! 
 
Op de kant en klare buckboard bacon mix die ik had bleef de naam hetzelfde...
 
Terug
Bovenaan Onderaan