Theofiel Boomerang
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Goedemorgen!
Theofiel hier. Noord-Brabander en 36 jaar met een vrouw en 2 kids. Al een jaartje of 10 aan het bier brouwen en al veel langer een BBQ liefhebber. Wel nog de huis tuin en keuken bbq-er maar toch wel interesse om er wat meer van te maken. Daarnaast staan er genoeg spullen onder de kerstboom om ook komend jaar te starten met het maken van worsten.
Direct al een vraag als dat mag. In maart start de bouw van onze veranda in de tuin. Ongeveer 3x6 meter groot met aan de linkerkant een keuken. Hier komt een nog aan te schaffen kamado in welke m'n Weber zal vervangen. Daarnaast nog een verlaagd gedeelte voor het brouwen en daarnaast een kraan en gootsteen.
Nu twijfel ik of ik de boel op wielen moet maken zodat de kamado naar buiten kan. Het liefst laat ik deze onder de veranda staan. In de wand waar de kamado komt te staan komt een horizontaal lamellen systeem zodat er een gedeelte van ongeveer 1,60x1,60 komt wat ik open kan zetten. Zou dit voldoende zijn voor de rookafvoer? Of zijn er nog andere handige tricks die ik kan uitvoeren? Het zitgedeelte is zo'n 3 meter van de kamado vandaan en het is een plad EDPM dak. Er zou dus eventueel een pijpje op kunnen en een soort van afzuiging kunnen maken boven de kamado. Welke tips hebben jullie voor deze specifieke situatie? Ik ben al veel aan het zoeken in dit forum maar krijg de oplossing nog niet gevonden.
Alvast bedankt en zodra er vorderingen zijn met dit project dan deel ik dit graag hier. Zodra het project af is dan wil ik naast de lekkere stukken vlees ook koud gaan roken.
Theofiel hier. Noord-Brabander en 36 jaar met een vrouw en 2 kids. Al een jaartje of 10 aan het bier brouwen en al veel langer een BBQ liefhebber. Wel nog de huis tuin en keuken bbq-er maar toch wel interesse om er wat meer van te maken. Daarnaast staan er genoeg spullen onder de kerstboom om ook komend jaar te starten met het maken van worsten.
Direct al een vraag als dat mag. In maart start de bouw van onze veranda in de tuin. Ongeveer 3x6 meter groot met aan de linkerkant een keuken. Hier komt een nog aan te schaffen kamado in welke m'n Weber zal vervangen. Daarnaast nog een verlaagd gedeelte voor het brouwen en daarnaast een kraan en gootsteen.
Nu twijfel ik of ik de boel op wielen moet maken zodat de kamado naar buiten kan. Het liefst laat ik deze onder de veranda staan. In de wand waar de kamado komt te staan komt een horizontaal lamellen systeem zodat er een gedeelte van ongeveer 1,60x1,60 komt wat ik open kan zetten. Zou dit voldoende zijn voor de rookafvoer? Of zijn er nog andere handige tricks die ik kan uitvoeren? Het zitgedeelte is zo'n 3 meter van de kamado vandaan en het is een plad EDPM dak. Er zou dus eventueel een pijpje op kunnen en een soort van afzuiging kunnen maken boven de kamado. Welke tips hebben jullie voor deze specifieke situatie? Ik ben al veel aan het zoeken in dit forum maar krijg de oplossing nog niet gevonden.
Alvast bedankt en zodra er vorderingen zijn met dit project dan deel ik dit graag hier. Zodra het project af is dan wil ik naast de lekkere stukken vlees ook koud gaan roken.