Beef en Steak

Brood uit de D.O.

 
 
 

de volle

Gemarineerd
Berichten
1.046
Voor de eerste keer een brood gebakken op de Q en de D.O.
Ging het allemaal goed. Ja en nee. Had even snel op het net gezocht hoe ik alles moest instellen maar was vergeten dat ik de D.O. een uur moest voorverwarmen.
Daar kwam ik achter toen de boel al een minuut of 10 stond te draaien. Hier een foto van het resultaat na een half uur.
IMG20210403132658.jpg

Nu nog een kwartier zonder deksel en bakpapier.
Dat kwartiertje werd wel een half uur toen was de temperatuur van de binnenzijde 96 graden en dan is brood gaar volgens mijn bron op het www.
Even storten en laten uitwasemen.
IMG20210403140047.jpg

Waarschijnlijke heb ik een te kleine D.O. of te veel deeg gemaakt. Straks even proeven van dit spelt brood.
Beetje roomboter en suiker en dan smikkelen.
 
Net aangesneden en geproefd. Korst uitstekend het brood vind ik vrij vast. De volgende keer wat minder deeg in de DO. Kan die nog in de pan rijzen.
 
Nee mijn vrouw had een zwarte zak in de kast staan kant en klaar. Je mag raden wanneer deze gekocht was. (corona hamsteren)
Dus na een jaar dacht ik uitproberen. De dames hier vinden hem lekker.
Meesterlijk broodbloem van bakker Robert ( bakken met andere van duin)
 
Ziet er lekker uit. Ik heb de mazzel dat ik een molen hier vlakbij heb. De zandhaas. Uit de DO moet ik nog proberen. Had er wel al eens wat gebakken op de pizzasteen. De to-do lijst wordt alsmaar langer, heerlijk.
 
Mijn kinderen willen alleen maar zelf gebakken brood eten. Doe ik nu in de oven. Ga dit ook eens proberen.
 
mooi brood hoor
ziet er goed uit
 
Leuk een brood maken in DO! Ik heb het 1 keer geprobeerd op openvuur op een camping. Helemaal zwart 😂 dus complimenten
 
Leuk project zo. Brood ziet er iig goed uit. Hier staat bierbrood nog op de wenslijst. Komt er alleen nooit van. Een DO 1u voor warmen lijkt me wat lang, wat zou daar het nut van moeten zijn?
 
Terug
Bovenaan Onderaan