Beef en Steak

Brisket

Ziet er allemaal heel erg lekker uit en we hebben ook genoten van jullie bij Baas bbq alleen jammer van't resultaat.
Maar ja, bij een wedstrijd kan er nu eenmaal altijd maar ??ntje op de eerste plaats eindigen.
Ik vond met name het vlees er erg goed uitzien en heel leuk allen met een ander drankje. ;)
 
Ziet er lekker uit. Staat bij mij ook nog op de planning dit jaar, maar eerst de pulled pork.

Gerechten bij Baas BBQ zagen er lekker uit.
 
Lekker bezig geweest Marcel. Eerste keer Brisket ziet er heel goed uit. Het is heerlijk eten. Zeker als het lukt.
Ik wil het ook weer eens gaan maken. En dan als pastrami. Jet heeft me destijds aangestoken. En dat is een gerecht op m'n wensenlijst.
Alvast gefeliciteerd met je koei.

(Ps) Net uitzending gemist jullie aflevering gekeken. Man ik zou met het zweet in Mn handen staan, en me geen raad weten. Knap gedaan.
 
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de Grote 3

Brisket ziet er wel erg rood uit, lijkt wel of je Colorozo hebt gebruikt voor het injecteren.
 
Ewald zei:
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de Grote 3

Brisket ziet er wel erg rood uit, lijkt wel of je Colorozo hebt gebruikt voor het injecteren.
Hoi Ewald,

Alias "Arendens oog"...

De rub heb ik gemaakt met coloroso zout. Deze rub ging ook in de injecteer marinade. Helemaal niet bij stil gestaan toen ik de rub maakte.

Toen ik de brisket de eerste keer sneed voor burnt ends, zag ik een streep en dacht, zit er een zeen in....?
30a3ed8f07b05fdb8423dc195a89d44a.jpg


Toen pas realiseerde ik me dat ik zoutflakes had moeten gebruiken. Nu hierdoor geen rookring te zien, maar dat geeft ook niet. Het was heerlijk.

Als BBQ-er moet je dit echt minimaal een keer, met veel toewijding, aandacht en liefde, zelf hebben gemaakt.

 
Marcel zei:
Ewald zei:
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de Grote 3

Brisket ziet er wel erg rood uit, lijkt wel of je Colorozo hebt gebruikt voor het injecteren.
Hoi Ewald,

Alias "Arendens oog"...

De rub heb ik gemaakt met coloroso zout. Deze rub ging ook in de injecteer marinade. Helemaal niet bij stil gestaan toen ik de rub maakte.

Toen ik de brisket de eerste keer sneed voor burnt ends, zag ik een streep en dacht, zit er een zeen in....?
Toen pas realiseerde ik me dat ik zoutflakes had moeten gebruiken. Nu hierdoor geen rookring te zien, maar dat geeft ook niet. Het was heerlijk.

Als BBQ-er moet je dit echt minimaal een keer, met veel toewijding, aandacht en liefde, zelf hebben gemaakt.

In plaats van een kunstmatige rookring heb je nu een pastramirode brisket  :D ;)
 
Ewald zei:
Marcel zei:
Ewald zei:
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de Grote 3

Brisket ziet er wel erg rood uit, lijkt wel of je Colorozo hebt gebruikt voor het injecteren.
Hoi Ewald,

Alias "Arendens oog"...

De rub heb ik gemaakt met coloroso zout. Deze rub ging ook in de injecteer marinade. Helemaal niet bij stil gestaan toen ik de rub maakte.

Toen ik de brisket de eerste keer sneed voor burnt ends, zag ik een streep en dacht, zit er een zeen in....?
Toen pas realiseerde ik me dat ik zoutflakes had moeten gebruiken. Nu hierdoor geen rookring te zien, maar dat geeft ook niet. Het was heerlijk.

Als BBQ-er moet je dit echt minimaal een keer, met veel toewijding, aandacht en liefde, zelf hebben gemaakt.

In plaats van een kunstmatige rookring heb je nu een pastramirode brisket  :D ;)
Dan maak ik spoedig de pastrami met zout flakes en 5 mm rookring
 
Marcel zei:
Ewald zei:
Marcel zei:
Ewald zei:
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de Grote 3

Brisket ziet er wel erg rood uit, lijkt wel of je Colorozo hebt gebruikt voor het injecteren.
Hoi Ewald,

Alias "Arendens oog"...

De rub heb ik gemaakt met coloroso zout. Deze rub ging ook in de injecteer marinade. Helemaal niet bij stil gestaan toen ik de rub maakte.

Toen ik de brisket de eerste keer sneed voor burnt ends, zag ik een streep en dacht, zit er een zeen in....?
Toen pas realiseerde ik me dat ik zoutflakes had moeten gebruiken. Nu hierdoor geen rookring te zien, maar dat geeft ook niet. Het was heerlijk.

Als BBQ-er moet je dit echt minimaal een keer, met veel toewijding, aandacht en liefde, zelf hebben gemaakt.

In plaats van een kunstmatige rookring heb je nu een pastramirode brisket  :D ;)
Dan maak ik spoedig de pastrami met zout flakes en 5 mm rookring


We kijken nu al uit naar de foto's ;)
 
Marcel zei:
Dan maak ik spoedig de pastrami met zout flakes en 5 mm rookring

Dat zou ik niet doen, voor Pastrami moet de brisket ongeveer 2 weken in een pekelbad, dan is het verstandig om daar colorozo (botulisme en listeria killer) bij te doen.

Binnenkort kom ik met een artikel over het gebruik van Colorozo.
 
Ewald zei:
Marcel zei:
Dan maak ik spoedig de pastrami met zout flakes en 5 mm rookring

Dat zou ik niet doen, voor Pastrami moet de brisket ongeveer 2 weken in een pekelbad, dan is het verstandig om daar colorozo (botulisme en listeria killer) bij te doen.

Binnenkort kom ik met een artikel over het gebruik van Colorozo.
Op de pastrami ga ik me inlezen.

Het Zouten... Daar ben ik benieuwd naar.
Er doet zich een gerucht/mythe de ronde dat het coloroso zout, voor gebruik, geschud moet worden. Ik hoop dat je deze kan ontrafelen. (waar/niet waar)

 
Marcel zei:
Ewald zei:
Marcel zei:
Dan maak ik spoedig de pastrami met zout flakes en 5 mm rookring

Dat zou ik niet doen, voor Pastrami moet de brisket ongeveer 2 weken in een pekelbad, dan is het verstandig om daar colorozo (botulisme en listeria killer) bij te doen.

Binnenkort kom ik met een artikel over het gebruik van Colorozo.
Op de pastrami ga ik me inlezen.

Het Zouten... Daar ben ik benieuwd naar.
Er doet zich een gerucht/mythe de ronde dat het coloroso zout, voor gebruik, geschud moet worden. Ik hoop dat je deze kan ontrafelen. (waar/niet waar)


Schudden voor gebruik? heb ik nog nergens gelezen.
Het artikel gaat meer over het veilg gebruik en hoeveelheden van colorozo, en hoe je colorozo kunt gebruiken in plaats van pink salt.

 
Interessante discussie, blijf ik even volgen. :-?
 
Terug
Bovenaan Onderaan