BasBQ
Beef en Steak

Brisket voor AllSeasoned BBQ Team

 

haxquiz

Vuurmaker
Berichten
68
Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik wat gepost heb, dus zonder verdere vertraging een kort verslag van mijn eerste brisket!
Omdat het gelijk een trainingsmomentje was voor Tony Stone de brisket in 2en gedaan om wat met de smaken te kunnen proberen, en te kijken wat beter bevalt..

Werkwijze zeer uitvoerig beschreven:

Brisketpoint van Beef en Steak uitpakken,
afspoelen,
droogdeppen,
trimmen,
injecteren met zelfgemaakte ingekookte runderbouillon,
marineren,
rubben met AllSeasoned Seasoning.. :cool:,
op de q,
van de Q in de folie,
Op de Q,
in de handdoeken,
op de snijplank,
snijden,
burned ends maken,
opeten,
verhaaltje posten,
klaar!

Dat was de tekst, nu de foto?s:

94d84b8d-2288-42d4-b9d2-f1fe1facc1a8_zpsc852b309.jpg


DSC_0173_zpse3e9d330.jpg


26e1f4d9-f978-491f-a35d-57adb69bdbfd_zpsdb9c9307.jpg


c307ee4c-f6b4-4722-ae22-98451462e75e_zps18dd2e2c.jpg


7d9e2f60-3e60-4913-b669-709839fbee07_zpse92d73c6.jpg


ffc296f8-4b46-4051-b9a1-af3a33082b79_zps9e290010.jpg


ac01108d-9537-43f3-80e2-fe51dd0d3e47_zps49cc021f.jpg


IMG-20130323-WA0003_zps11e8db67.jpg


DSC_0363_zps24587d23.jpg


IMG-20130323-WA0009_zps1badf2db.jpg


DSC_0450_zps98ef1344.jpg


995dbe67-b0a2-4e1b-868d-40832ecd5b98_zps27b2751a.jpg


fe26bf45-3320-4361-b5a9-7686cf1d30d9_zps1a8f40ec.jpg


IMAG2441_zps98e056b2.jpg


DSC_0462_zpseb944d2b.jpg


Voor Vigor:
IMG-20130323-WA0022_zps12a7c677.jpg

:-o

Voor een eerste keer was ik er zeer tevreden mee, de visite vond het wel lekker in ieder geval.
Hoe het in verhouding staat met wat een wedstrijd brisket weet ik niet, maar na Tony Stone zal ik daar vast wat meer van weten..

Thanks for watchin!
 
Leuke eerste brisketsessie!

Vergeet niet bij de volgende het vet uit het midden ook weg te halen. Je ziet in je burnt ends dat dat dus niet tijdens het proces oplost. Ook gewoon trimmen anders blijf je met vette stukken zitten...
 
2 tegelijk nog wel, nog veel verschil geproeft ?
 
En gefeliciteerd met de koei natuurlijk ;)
 
Mooie sessie, mooie platen!
 
noskos zei:
Vergeet niet bij de volgende het vet uit het midden ook weg te halen. Je ziet in je burnt ends dat dat dus niet tijdens het proces oplost. Ook gewoon trimmen anders blijf je met vette stukken zitten...
+1, ben geen expert van KCBS maar dat vet in het midden hoort er inderdaad niet tussen
 
Er is weer keihard getraind zie ik. Goed bezig!!!
 
Boldeagle zei:
2 tegelijk nog wel, nog veel verschil geproeft ?

Verschil was duidelijk te proeven, maar zowel voor als tegenstanders van wat meer of minder pit.

En van de vetlaag in het midden,
dat klopt, maar het was ook een point, en geen flat, dus meer vet ertussen helaas.

Op dat ene flinke stuk na wat ik blijkbaar gemist heb..
;-)


 
mooie reportage, het wordt een zware strijd op de Tony Stone  ;)
gefeliciteerd met je koei
 
Nou, dat ziet er heerlijk uit hoor  8)
Helaas voor de andere teams een mooie oefen uitslag  :D

Goed bezig voor de TS

Mac
 
proficiat met je koetje badge, die staat hier ook hoog op de "to do" list!
 
Mooie smokering zeg! 8)

Ik vind Brisket toch wel het lastigste stuk vlees om te maken op de BBQ, maar deze zien er erg goed uit!

Gefeliciteerd met je koei!
 
Dank allen voor de feli's!
De brisket was zeker mals en sappig, ik denk het vocht in de folie echt daaraan bijdraagt.
Alleen de bark wordt zacht.. maar die concessie doe ik graag!
 
Terug
Bovenaan Onderaan