Beef en Steak

Brisket herkansing

 
 

1bobby2

Vuurmaker
Berichten
51
Gister weer een brisket gemaakt. De vorige keer was het niet helemaal naar m’n zin, maar na veel tips hier toch weer de moed gehad om het opnieuw te proberen.


Dit keer een UMI brisket van iets meer dan 3,5 kilo, getrimd en geïnjecteerd met het recept van Ewald:
Injectierecept brisket – Ewald
IMG_4040.jpeg

IMG_4039.jpeg

Daarna in de Dirty Cow rub van Meat Co. Lab gezet – erg lekker, maar volgende keer ga ik voor een eigen rub. Vervolgens een nachtje de koelkast in.
IMG_4043.jpeg


IMG_4046.jpeg

De volgende ochtend om 06:45 op de Kamado gelegd op 110°C, met 2 chunks kersenhout.
Tijdens de stall ingepakt in aluminiumfolie (butcher paper ligt nu definitief in de kliko 😅).

IMG_4051.jpeg

Bij 93°C kern voelde hij mooi zacht aan. Na 13 uur totaal was het resultaat top: heerlijk sappig en een mooie bark.
IMG_4058.jpeg


IMG_4064.jpeg


Resultaat was top !

IMG_4057.jpeg
 
Soowww das een mooie! Mag je trots op zijn hoor.

Verstuurd vanaf mijn SM-S928B met Tapatalk
 
Resultaat was top !
Dat geloof ik graag, water loopt me in de mond.
1 na laatste foto, hoe bedoel je juicy.
De injectievloeistof blijft geweldig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan