BasBQ
Beef en Steak

Brisket flat met smoked wagyu tallow

Mitchell90

Tondelzoeker
Berichten
11
Na spareribs, pulled pork, short ribs, beef cheeks, zou dit de laatste test worden op m'n trouwe webertje. Een brisket smoken, wel alleen de flat (dit was eigenlijk al te groot). Velen videos en topics bekeken, het gemiddelde van al die meningen gebruikt om een klein plan op te stellen.

-Kruiden met allen zout en peper
-Wagyu tallow op de bbq naast de brisket
-Op 110c tot interne temperatuur naar rond de 70, daar nog even laten rondhangen voor bark. Als iets te droog is, sprayen met 50/50 acv water
-Inpakken in butchers paper, tallow aan beide kanten
-Doorgaan tot intern 95c
-3 uur laten rusten in butchers paper in oven die uit staat

Al met al was hij iets te droog/taai van de bbq gekomen. Ik zou verder niks veranderen aan mijn methode, dus ik gok dat dit vlees gewoon een beetje lastig was. Het vlees gaat nog gebruikt worden voor taco's/chili etc.


DSCF1856.jpg







DSCF1866.jpg






DSCF1867.jpg






DSCF1883.jpg







DSCF1884.jpg






DSCF1891.jpg






DSCF1892.jpg
 
Mooi gekleurd
Misschien toch te dicht bij de kolen gelegen?
 
Naar mijn bescheiden mening net te ver doorgegaard.

Ik houd altijd aan: doorgaren naar 90 graden en dan blijven voelen.
Kan klaar zijn bij 90, 92, 98 graden.
Bij dit soort cuts nooit alleen op kerntemperatuur afgaan ;)
 
Mooie rookring en tja alleen een flat blijft lastig en wordt al snel wat droog. Blijft toch gaaf om te maken.
 
Blijft een lastig stuk vlees. Maar met een sausje oid we te redden toch? Mooi dat je het iig niet weg gooit en ergens anders voor gebruikt. Top
 
Terug
Bovenaan Onderaan