- Berichten
- 2.088
Hoewel gisteren MOINK Ball dag was, heb ik het weer verzuimd hieraan mee te doen. Uiteraard heeft wel de BBQ aangestaan. Bij ons stond Brisket op het menu. Hier afgelopen vrij mee gestart. Hier een kleine compilatie
Afgelopen vrijdag een runderbouillon gemaakt met uienpoeder, knoflookpoeder, worcestersaus en Dizzy Pig Cow Lik Steak Rub. Deze heeft 2 uur staan pruttelen om ervoor te zorgen dat de smaken er goed in trekken. Vervolgens laat afkoelen en gezeefd:
The Brisket van ca 2,5 KG:
Na het trimmen:
Vervolgens een liter bouillon geinjecteerd en gerubt met de Dizzy Pig Cow Lik Steak Rub en een nachtje in de koelkast:
'S ochtends op 10 uur op de WSM gegaan met Mesquite rookhout op 107C / 225F. Om half 12 was hij als 64C, om 3 uur 66C. Ondanks dat hij nog niet de 71C had bereikt toch maar besloten in te pakken. Inpakket tot 91C laten komen. Zo kwam hij eruit:
10 minuten laten rusten en vervolgens aangesneden voor de burnt ends, vervolgens het vlees ingepakt om te laten rusten:
Burnt Ends in de blues hog gedaan en terug te BBQ op:
Na 1,5 uurtje was dit het resultaat:
En de Burnt Ends:
Uiteindelijk om 7 uur kunnen eten. Wat vonden we ervan? Smaak was top! Ondanks de kleine smoke ring toch een prima rooksmaak, als snap ik niet waarom de smokering zo klein was. Er is echt fors wat rookhout op gegaan.
Textuur van de burnt ends was top! Textuur van de brisket zelf was wat minder dan de burnt ends. Ik denk dat dit ermee te maken heeft dat ik de brisket voor het rusten heb aangesneden om vlees voor de burnt ends te krijgen, waardoor de brisket sap heeft verloren. Ik wil de volgende keer de point opslitsen in 2 gedeeltes. Een deel voor de burnt ends en een deel voor de brisket, ben benieuwd hoe dat gaat lukken. Al met al absoluut niet ontevreden. Het zegt ook iets dat we met 3 man een brisket ophebben, die uiteindelijk netto 1,6 kg woog!
Afgelopen vrijdag een runderbouillon gemaakt met uienpoeder, knoflookpoeder, worcestersaus en Dizzy Pig Cow Lik Steak Rub. Deze heeft 2 uur staan pruttelen om ervoor te zorgen dat de smaken er goed in trekken. Vervolgens laat afkoelen en gezeefd:
The Brisket van ca 2,5 KG:
Na het trimmen:
Vervolgens een liter bouillon geinjecteerd en gerubt met de Dizzy Pig Cow Lik Steak Rub en een nachtje in de koelkast:
'S ochtends op 10 uur op de WSM gegaan met Mesquite rookhout op 107C / 225F. Om half 12 was hij als 64C, om 3 uur 66C. Ondanks dat hij nog niet de 71C had bereikt toch maar besloten in te pakken. Inpakket tot 91C laten komen. Zo kwam hij eruit:
10 minuten laten rusten en vervolgens aangesneden voor de burnt ends, vervolgens het vlees ingepakt om te laten rusten:
Burnt Ends in de blues hog gedaan en terug te BBQ op:
Na 1,5 uurtje was dit het resultaat:
En de Burnt Ends:
Uiteindelijk om 7 uur kunnen eten. Wat vonden we ervan? Smaak was top! Ondanks de kleine smoke ring toch een prima rooksmaak, als snap ik niet waarom de smokering zo klein was. Er is echt fors wat rookhout op gegaan.
Textuur van de burnt ends was top! Textuur van de brisket zelf was wat minder dan de burnt ends. Ik denk dat dit ermee te maken heeft dat ik de brisket voor het rusten heb aangesneden om vlees voor de burnt ends te krijgen, waardoor de brisket sap heeft verloren. Ik wil de volgende keer de point opslitsen in 2 gedeeltes. Een deel voor de burnt ends en een deel voor de brisket, ben benieuwd hoe dat gaat lukken. Al met al absoluut niet ontevreden. Het zegt ook iets dat we met 3 man een brisket ophebben, die uiteindelijk netto 1,6 kg woog!