- Berichten
- 6.254
Woensdag de brisket, en rub, van Beef & Steak binnen gekregen en gelijk in de koelkast gelegd. Gisteravond uit de koelkast gehaald, zat nog ijs in.
Daar waar ik vroeger geen zin had om vroeg op te staan om te gaan oefenen met duiken stond ik vanmorgen om 08.00 uur een brisketje van 4.2 kg. schoon te maken en van rub te voorzien.
Vervolgens de Q gevuld, aangestoken, kon de rub intrekken, en rookhout toegevoegd en naar 120 graden laten oplopen.
08.30 uur ging tie er op.
Na 4 uur de brisket omgedraaid en een 1.5 uur later ingepakt in folie met koffie erbij.
1.5 uur later eraf gehaald effe laten rusten en aansnijden.
Smaakte goed maar voor mij te droog, voor m’n vriendin niet
Misschien toch te lang gelegen en was 95 te warm. Les voor de volgende keer en misschien met injecteren.
Daar waar ik vroeger geen zin had om vroeg op te staan om te gaan oefenen met duiken stond ik vanmorgen om 08.00 uur een brisketje van 4.2 kg. schoon te maken en van rub te voorzien.
Vervolgens de Q gevuld, aangestoken, kon de rub intrekken, en rookhout toegevoegd en naar 120 graden laten oplopen.
08.30 uur ging tie er op.
Na 4 uur de brisket omgedraaid en een 1.5 uur later ingepakt in folie met koffie erbij.
1.5 uur later eraf gehaald effe laten rusten en aansnijden.
Smaakte goed maar voor mij te droog, voor m’n vriendin niet
Misschien toch te lang gelegen en was 95 te warm. Les voor de volgende keer en misschien met injecteren.
Laatst bewerkt: