- Berichten
- 454
Hallo allen,
Onlangs gebruikte ik houtskool om wat shortribs te bereiden en het viel me op dat ik een hele mooie rookring had. Het ging niet heeel erg low (~130-145C), maar hij was wel slow (~5,5hr).
Ik weet niet meer wat voor houtskool het was, het vonkte tenminste niet als een gek.
Ik heb ook shortribs met briketten (B&B) gedaan. Dat was wel low (~120C). Hier kreeg ik niet zo'n mooie rookring. Ik had natuurlijk rookhout erbij kunnen gooien, maar dat had ik bij de houtskool ook niet gedaan.
De B&B zegt dat het natuurlijk eiken briketten zijn zonder chemicalien.
Waarom krijg ik geen (of minder aanwezige) rookring bij briketten?
Wie oh wie weet dit?
Onlangs gebruikte ik houtskool om wat shortribs te bereiden en het viel me op dat ik een hele mooie rookring had. Het ging niet heeel erg low (~130-145C), maar hij was wel slow (~5,5hr).
Ik weet niet meer wat voor houtskool het was, het vonkte tenminste niet als een gek.
Ik heb ook shortribs met briketten (B&B) gedaan. Dat was wel low (~120C). Hier kreeg ik niet zo'n mooie rookring. Ik had natuurlijk rookhout erbij kunnen gooien, maar dat had ik bij de houtskool ook niet gedaan.
De B&B zegt dat het natuurlijk eiken briketten zijn zonder chemicalien.
Waarom krijg ik geen (of minder aanwezige) rookring bij briketten?
Wie oh wie weet dit?