Beef en Steak

Bouw UDS

Vandaag even kunnen werken aan de kolenmand.

Eerst het bovenste van de wastrommel geslepen zodat ik dat kan herbruiken als opvangbak :

76c3bc55cc19e4dd98865a029d52ac22.jpg


Daarna enkele winkelhaakjes gemonteerd zodat mijn kolenmand wat zweeft boven de opvangbak :

ec0202419f6e23ac57d7549202823087.jpg


e2339a5c8a1f2fa2cfec6bb19d4f1796.jpg


Nu nog even passen :

bb728c3c8d925bc900c6e87e03bd5e03.jpg


Ziet er goed uit. Nu is het nog wachten op de levering van mijn schouw om nog het laatste stuk af te werken voor ik echt kan beginnen bakken.

Gebruiken jullie voornamelijk houtskool of briketten in de UDS?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Vandaag werd eindelijk mijn laatste onderdeel geleverd... Dus ongeduldig uitpakken

0f9a7c9f2a4f1eb39886858e5df11e25.jpg


Een gat van 7,5cm diameter zagen in het deksel... Uiteraard lukt dit niet zonder de verflaag te beschadigen

dfc02ce56a607db23395744f29c5cb04.jpg


Dan de schouw vastzetten

8ee7d3b523374064f254d01cd1bf1718.jpg


En met een laatste restje houtskool nog even het geheel testen

7eda83cd22e13b37fd36b3dd4b861d60.jpg


En dan hier het eindresultaat:

3ebc028f217021a700b13fa997717a7c.jpg


Later deze week zal de echte maiden run volgen... Nog even nadenken wat het zal worden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De volgende keer de lak afplakken met schilderstape en dan zagen... ;)

Veel plezier met je maiden-run! Tip: begin met een goedkoop, vet stuk vlees zoals buikspek of gewone speklappen. Temperatuurschommelingen maken niet veel uit en het vet zorgt voor een goede seasoning
 
Hij is mooi geworden!
 
Terug
Bovenaan Onderaan