Gisteren een Brahman Picanha van B&S op de Q gelegd. 24 uur laten pntdooien in de koelkast en vervolgens 2 uur voor de Q uit de koelkast en uit de verpakking gehaald en op een bord gelegd. Het stuk vlees was mooi ontdooid en had voordat het de Q op ging een kerntemp van 10 graden.
Vervolgens de Q met een klein stukje kersen op 150 graden gebracht en de Picanha erop gelegd. Bij een kerntemp van 47 graden het deksel getild en toen zag het er zo uit:
Daarna de fik erin:
Met dit als resultaat:
Het vlees was super mals, alleen vond ik de smaak toch een beetje tegenvallen. Ik vond het een beetje zuur smaken. Mijn vrouw viel het ook op, maar die vond het desondanks toch erg lekker. Ikzelf kon er toch iets minder van genieten. Dit is voor het eerst dat ik dit stukje vlees van een Botswaanse Brahman eet en zelf de eerste keer dat ik weet dat ik Brahman eet. Is dit ras soms een beetje aan de zure kant, of is er ergens iets mis gegaan?
Z.
Vervolgens de Q met een klein stukje kersen op 150 graden gebracht en de Picanha erop gelegd. Bij een kerntemp van 47 graden het deksel getild en toen zag het er zo uit:
Daarna de fik erin:
Met dit als resultaat:
Het vlees was super mals, alleen vond ik de smaak toch een beetje tegenvallen. Ik vond het een beetje zuur smaken. Mijn vrouw viel het ook op, maar die vond het desondanks toch erg lekker. Ikzelf kon er toch iets minder van genieten. Dit is voor het eerst dat ik dit stukje vlees van een Botswaanse Brahman eet en zelf de eerste keer dat ik weet dat ik Brahman eet. Is dit ras soms een beetje aan de zure kant, of is er ergens iets mis gegaan?
Z.