- Berichten
- 5.532
Ingredienten:
1 pakje (250 gr.) Roomboter
1 teen knoflook (in de Bruchetta kruiden zit namelijk ook behoorlijk wat, zonder Bruchetta kruiden 2-3 tenen)
1 volle el. Bruchetta kruiden (rood)
1 volle el. vers fijngeknipte bieslook
1 volle el. Vers gehakte peterselie
zout naar smaak
paar druppels vers citroensap naar smaak
Bereiden: boter zacht laten worden uit de koelkast en alle ingredienten ermee vermengen.
De boter kan heel lang in de vriezer worden bewaard
Ik doe de boter dan in een vrij plat diepvriesbakje, zet hem eerst in de koelkast om op te stijven (20-30 min.)
en met de achterkant van een plat handvat van een gebakvorkje o.i.d. "snij" ik de boter in tot op de bodem van het bakje, in blokjes (Dambord)
Dan gaat hij de vriezer in, telkens als ik wat boter nodig heb breek ik het eenvoudig los van de bevroren "geruite" botermassa.