- Berichten
- 2.987
Al een tijdje geleden heb ik dit recept gevonden, wachtend op de juiste gelegenheid. Borrel en bites, perfect thema
.
Burnt ends, maar dan van zalm.
Het idee sprak mij wel aan, een keer iets anders dan het bekende. Een klein beetje was ik bang dat het te papperig wordt en dat ze geheel uit elkaar vallen, maar dat was onterecht
.
Eerst zelf een gemberteriyakisaus met gemaakt. Voor mij de eerste keer, maar dat ga ik zeker vaker doen. Smaakt zoveel beter dan het flesje.
Ondertussen de zalm van zijn velletje ontdaan en hierna in blokken gesneden.
Ik heb voor de marinade deels het recept aangehouden, alleen zout percentage aangepast. Oorspronkelijk zat er 6% zout in de marinade
, dit terug gebracht naar 4%. Achteraf nog veel te veel en zou ik het de volgende keer nog eens halveren. De rest van de marinade bestaat uit de teriyaki, honing en bruine basterdsuiker.
Dit mocht samen 24 uur marineren.
De volgende dag de Q aangemaakt en 2,5 uur op 45 graden laten roken. Dit zou eigenlijk op 80 moeten, maar was bang dat ze dan snel te ver zouden gaan.
En zie die kleur, zo uit de marinade op een siliconen roostertje.
Even rustig in het begin, maar daarna begon het toch goed te roken. Het op temperatuur houden ging met de controller erg makkelijk
.
Na 2,5 uur begonnen ze nog mooier kleur te krijgen en was het tijd om ze af te lakken met een glace op basis van teriyaki en honing. Vanaf hier heb ik de temperatuur verhoogd naar 120 graden.
Volgens het recept zou je ze tot 68 graden moeten garen... Erg gaar, maar ik begrijp een klein beetje het idee. Op die manier krijg je stevige hapjes ipv sappige, waar het vet uit loopt en geheel uit elkaar vallen. Uiteindelijk heb ik ze er met 62 graden afgehaald.
Wat lekkerder is... Eigen keuze, voor een eerste keer volg ik meestal het recept.
En dan het eindresultaat:
Echt super lekker, mooie stevigere borrel bites
.
Ik ga deze zeker nog eens maken, al zal het met een aantal aanpassingen zijn.
Allereerst het zout.. Dat zou ik drastisch minder doen en daarna eens goed naar de temperatuur. Ik heb toch liever dat het geheel uit elkaar valt ipv stevige bites.
Maar wat zeur ik, samen met de kids het bordje in 2 minuten leeg gegeten

.

Burnt ends, maar dan van zalm.
Het idee sprak mij wel aan, een keer iets anders dan het bekende. Een klein beetje was ik bang dat het te papperig wordt en dat ze geheel uit elkaar vallen, maar dat was onterecht

Eerst zelf een gemberteriyakisaus met gemaakt. Voor mij de eerste keer, maar dat ga ik zeker vaker doen. Smaakt zoveel beter dan het flesje.

Ondertussen de zalm van zijn velletje ontdaan en hierna in blokken gesneden.
Ik heb voor de marinade deels het recept aangehouden, alleen zout percentage aangepast. Oorspronkelijk zat er 6% zout in de marinade

Dit mocht samen 24 uur marineren.
De volgende dag de Q aangemaakt en 2,5 uur op 45 graden laten roken. Dit zou eigenlijk op 80 moeten, maar was bang dat ze dan snel te ver zouden gaan.
En zie die kleur, zo uit de marinade op een siliconen roostertje.

Even rustig in het begin, maar daarna begon het toch goed te roken. Het op temperatuur houden ging met de controller erg makkelijk

Na 2,5 uur begonnen ze nog mooier kleur te krijgen en was het tijd om ze af te lakken met een glace op basis van teriyaki en honing. Vanaf hier heb ik de temperatuur verhoogd naar 120 graden.
Volgens het recept zou je ze tot 68 graden moeten garen... Erg gaar, maar ik begrijp een klein beetje het idee. Op die manier krijg je stevige hapjes ipv sappige, waar het vet uit loopt en geheel uit elkaar vallen. Uiteindelijk heb ik ze er met 62 graden afgehaald.
Wat lekkerder is... Eigen keuze, voor een eerste keer volg ik meestal het recept.
En dan het eindresultaat:
Echt super lekker, mooie stevigere borrel bites


Ik ga deze zeker nog eens maken, al zal het met een aantal aanpassingen zijn.
Allereerst het zout.. Dat zou ik drastisch minder doen en daarna eens goed naar de temperatuur. Ik heb toch liever dat het geheel uit elkaar valt ipv stevige bites.
Maar wat zeur ik, samen met de kids het bordje in 2 minuten leeg gegeten


