Beef en Steak

Bokbier bacon

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
637
Hoi hoi..

De herfst treed in.. en als je herfst zegt..zeg je bokbier. In Zutphen is de grootste bokbier markt van Nederland. Daar moet je natuurlijk bij zijn. Al jaren vaste prik..veel gezelligheid en biertjes.. daar past de klassieke frikadel wel bij..maar wij hebben liever iets serieus te snacken..

Daarom zijn we vorige week begonnen met 2 soorten Buikspek.


We maken 2 soort..1 de maple variant..omdat bokbier ook wel zoetig is.
En de ander is de walchers gilden spek. Omdat deze recent langs kwam en er lekker uit zag.

Afijn..weekje van te voren.. spek opdelen in 2 stukken. En bij elke de smaakstoffen er in gedaan..

Het advies is elke avond in masseren en kusje geven voor het slapen. Eigenwijs als ik ben..heb ik dit in de ochtend gedaan, dus ik verwacht een wezenlijk verschil in het eindresultaat.

Na 6 dagen..uit de folie..afspoelen en droog deppen en zo de koelkast in om op te drogen.




Ok dag van het roken ff opstarten


Spekkie er op bij 140


Bij 72 mogen ze er af..

a23e63091788d969fce68785c5c21d81.jpg
b91584f4576e7a85e94be9ebd152302b.jpg
457d82688c132d54405fcfaa4fc1b9e7.jpg
ba37b94e7aff48f902ac3cc5c349e6d2.jpg
acd524099d86ef34e25b9703ba13d577.jpg
0982d0b4fbb25ff11fd6d3407047bdd4.jpg
7b2fde797f059924e2fe34c5bee69426.jpg
c01cec2e9813f5cb5583d752453f3e28.jpg
73a256da493b89c6ee169bacf2246a63.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G985F met Tapatalk
 
Afkoelen.. voor proeven en verdelen..

20241012_114707.jpg


20241012_114753.jpg


20241012_135104.jpg


Zo..de helft in de koelkast..de andere helft in een koeltas met een koel elementje.
Lekker nog wat oude kaas.. en de gerookte nootjes..(van eerdere post)

20241009_215735.jpg


Zodan..wij zijn er klaar voor..

20241013_131900.jpg


20241013_142934.jpg



Het was een leuke dag, en het weer viel ook redelijk mee. Alleen is de ochtend er na vaak wat minder..

Hier hebben we gekukkig ook de oplossing voor..

20241014_094526.jpg



Niet kapot te krijgen zo he😂.

Dank voor het lezen
 
Mooiste van de herfst, bockbier ❤️
 
Zalige spekkies! Ik dacht eerst dat je ook met bockbier had gepekeld... dat is misschien ook best een puik idee! Ik hou veel van verschillende bieren, maar bockbier dan juist weer niet zo. Ik heb wel gepekeld met HJ Grand Prestige en diverse stouts, geinig hoor!
 
Als "new born pekelaar" lees ik dit soort draadjes met extra veel belangstelling .....
Dacht ook dat je met Bockbier had gepekeld dus even voor de zekerheid? Je hebt gemaakt:
  • Maple Cured met whisky of alleen Maple?
  • Walchers gilde spek a la Noskos?
@Sander72 : de recepten met bier heb je hier ook gepost?
 
@Sander72 : de recepten met bier heb je hier ook gepost?

Nee, maar kan niet mis als je kritisch bent op het nitrietzout. Dus weeg je vlees en alle smaakmakers en pas daar je nitrietzout op aan. Dus bijvoorbeeld het basis recept voor maple syrup en whisky maar dan bockbier. Nu ik dit zo schrijf denk ik, maple syrup èn bockbier is vast ook zalig!
 
Laatst bewerkt:
to do lijst weer wat langer gemaakt........
 
Dat ziet er prima uit.
Een paar bokjes lust ik ook wel in de herfst
 
Zalige spekkies! Ik dacht eerst dat je ook met bockbier had gepekeld... dat is misschien ook best een puik idee! Ik hou veel van verschillende bieren, maar bockbier dan juist weer niet zo. Ik heb wel gepekeld met HJ Grand Prestige en diverse stouts, geinig hoor!
oeww dat was ook nog een goede geweest!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan