- Berichten
- 5.295
Het werd weer eens tijd om de Dutch Oven uit het vet te halen, iets van draadjesvlees leek me wel een goed idee.
Zoveel keuze! Dit keer laten inspireren door http://www.spiffsbbq.nl/2011/08/boeuf-bourguignon-uit-de-dutch-oven.html?m=1
Ierse runderlappen in stukken en spekjes uitbakken:
Wortel, ui, knoflook en champignons erbij:
Zilveruitjes, paprika en courgette erbij. Rozemarijn, thijm, peper, zout, larier erbij.
Gezeefde tomaten erbij, flesje rode wijn erdoor, krieltjes erbij. Meteen de DO even indirect gezet.
En na een uurtje of 4 sudderen leek het wel klaar
"Goed gevuld" zo'n stoofpotje.
Grote meevaller; de krieltjes (vastkokend) die 4 uur meegesudderd waren, waren nog mooi vast. Top! De smaak was eveneens erg lekker.
De courgette zou ik de volgende keer vervangen door bijvoorbeeld sperzieboontjes denk ik, maar das puur persoonlijk. Deed niet iets af aan de smaak.
Bedankt voor het kijken!
Zoveel keuze! Dit keer laten inspireren door http://www.spiffsbbq.nl/2011/08/boeuf-bourguignon-uit-de-dutch-oven.html?m=1
Ierse runderlappen in stukken en spekjes uitbakken:

Wortel, ui, knoflook en champignons erbij:

Zilveruitjes, paprika en courgette erbij. Rozemarijn, thijm, peper, zout, larier erbij.

Gezeefde tomaten erbij, flesje rode wijn erdoor, krieltjes erbij. Meteen de DO even indirect gezet.

En na een uurtje of 4 sudderen leek het wel klaar

"Goed gevuld" zo'n stoofpotje.

Grote meevaller; de krieltjes (vastkokend) die 4 uur meegesudderd waren, waren nog mooi vast. Top! De smaak was eveneens erg lekker.
De courgette zou ik de volgende keer vervangen door bijvoorbeeld sperzieboontjes denk ik, maar das puur persoonlijk. Deed niet iets af aan de smaak.
Bedankt voor het kijken!