- Berichten
- 32
Vandaag voor het eerst de uitdaging aan gegaan om helemaal zelf iets te maken op de kamado.
Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand is Frans eten en ik ben dol op stoofpotjes vandaar boeuf bourguignon met Franse frietjes.
Ik ben begonnen met het uitzoeken van een heerlijk recept. Na boodschappen te hebben gedaan begonnen met het snijwerk.
Daarna heb ik de bbq aangemaakt en gezorgd dat hij rond de 150 graden was.
Ik kon eindelijk beginnen.
Eerst de spekjes bakken in de dutch oven.
Zodra deze lekker aangebraden waren, deze eruit gehaald en de riblappen in hetzelfde vet aan gebraden.
Nadat de stukjes vlees lekker bruin gebakken waren ook deze uit de dutch oven gehaald. Nu waren de uien, wortel en knoflook aan de beurt.
Zodra deze lekker aangefruit waren mochten de spekjes en het vlees er weer bij. Nu was het tijd voor de tomatenpuree en even later de bloem.
Na dit even lekker te laten bakken mochten de sjalotjes erbij.
Nu mocht alles afgeblust worden met runderbouillon en rode wijn. En mocht het kruidenpakketje van tijm, peterselie en laurier erbij.
Intussen was de kamado gestegen naar bijna 200 graden
. Dus alle kleppen bijna dichtgezet. De deksel op de dutch oven en bbq dicht. Na enige tijd was de bbq gelukkig terug gezakt naar 135 graden en mocht het 3 uurtjes gaan stoven.
Half uurtje voor tijd op een extra kookplaatje de champignons gebakken. Deze mochten er de laatste 10 minuutjes nog even bij.
Tot slot nog frietjes erbij gebakken. Het was echt super lekker en ben trots op het eindresultaat!
Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand is Frans eten en ik ben dol op stoofpotjes vandaar boeuf bourguignon met Franse frietjes.
Ik ben begonnen met het uitzoeken van een heerlijk recept. Na boodschappen te hebben gedaan begonnen met het snijwerk.
Daarna heb ik de bbq aangemaakt en gezorgd dat hij rond de 150 graden was.
Ik kon eindelijk beginnen.
Eerst de spekjes bakken in de dutch oven.
Zodra deze lekker aangebraden waren, deze eruit gehaald en de riblappen in hetzelfde vet aan gebraden.
Nadat de stukjes vlees lekker bruin gebakken waren ook deze uit de dutch oven gehaald. Nu waren de uien, wortel en knoflook aan de beurt.
Zodra deze lekker aangefruit waren mochten de spekjes en het vlees er weer bij. Nu was het tijd voor de tomatenpuree en even later de bloem.
Na dit even lekker te laten bakken mochten de sjalotjes erbij.
Nu mocht alles afgeblust worden met runderbouillon en rode wijn. En mocht het kruidenpakketje van tijm, peterselie en laurier erbij.
Intussen was de kamado gestegen naar bijna 200 graden

Half uurtje voor tijd op een extra kookplaatje de champignons gebakken. Deze mochten er de laatste 10 minuutjes nog even bij.
Tot slot nog frietjes erbij gebakken. Het was echt super lekker en ben trots op het eindresultaat!
Laatst bewerkt: