Steen
Kooltjesharker
- Berichten
- 127
Vandaag mocht ik mee helpen met de chef-kok, gerookte boeuf bourgeguignon.
Riblappen gezout en gepeperd daarna uur lang gerookt met hickory hout(indirect 100 graden)
Zakje sjalotjes +- 10 stuks
3 winter penen
3 stelen bleekselderij
400 gram kastanje champignons
3 tenen knoflook
+- 50 gram boter
300 gram gerookte spekreepjes
75 cl rode wijn
1 liter bouillion
3 takjes thijm
4 laurierblaadjes
Na het roken het riblappen(gesneden in blokjes)aanbakken zodat het een mooi bruin kleurtje krijgt. Als dit gebeurd is haal je de riblappen uit de pan en bak je de spek reepjes 5 minuten. Voeg hier na de groente en bak dit ook 5 minuten. Vervolgens doe je de riblappen terug in de pan. Nu is het moment om de wijn toe tevoegen. Breng dit aan de kook en doe er dan de boillion bij. Laag vuurtje lekker laten pruttelen 3 a 4 uur lang
En smakelijk eten!
Riblappen gezout en gepeperd daarna uur lang gerookt met hickory hout(indirect 100 graden)
Zakje sjalotjes +- 10 stuks
3 winter penen
3 stelen bleekselderij
400 gram kastanje champignons
3 tenen knoflook
+- 50 gram boter
300 gram gerookte spekreepjes
75 cl rode wijn
1 liter bouillion
3 takjes thijm
4 laurierblaadjes
Na het roken het riblappen(gesneden in blokjes)aanbakken zodat het een mooi bruin kleurtje krijgt. Als dit gebeurd is haal je de riblappen uit de pan en bak je de spek reepjes 5 minuten. Voeg hier na de groente en bak dit ook 5 minuten. Vervolgens doe je de riblappen terug in de pan. Nu is het moment om de wijn toe tevoegen. Breng dit aan de kook en doe er dan de boillion bij. Laag vuurtje lekker laten pruttelen 3 a 4 uur lang
En smakelijk eten!