Beef en Steak

Boeuf bourgegnuinon

Steen

Kooltjesharker
Berichten
127
Vandaag mocht ik mee helpen met de chef-kok, gerookte boeuf bourgeguignon.

Riblappen gezout en gepeperd daarna uur lang gerookt met hickory hout(indirect 100 graden)

Zakje sjalotjes +- 10 stuks
3 winter penen
3 stelen bleekselderij
400 gram kastanje champignons
3 tenen knoflook
+- 50 gram boter
300 gram gerookte spekreepjes
75 cl rode wijn
1 liter bouillion
3 takjes thijm
4 laurierblaadjes

Na het roken het riblappen(gesneden in blokjes)aanbakken zodat het een mooi bruin kleurtje krijgt. Als dit gebeurd is haal je de riblappen uit de pan en bak je de spek reepjes 5 minuten. Voeg hier na de groente en bak dit ook 5 minuten. Vervolgens doe je de riblappen terug in de pan. Nu is het moment om de wijn toe tevoegen. Breng dit aan de kook en doe er dan de boillion bij. Laag vuurtje lekker laten pruttelen 3 a 4 uur lang

En smakelijk eten!

IMG_2776.jpeg


IMG_2779.jpeg


IMG_2778.jpeg


IMG_2782.jpeg


IMG_2786.jpeg


IMG_2787.jpeg


IMG_2790.jpeg


IMG_2813.jpeg


IMG_2815.jpeg


IMG_2814.jpeg
 
Haha nam grof snijden te letterlijk haha
Nee, hij had het mes verkeerdom, de rugzijde als snijzijde ;)
Ziet er goed uit, wij maken Boeuf Bourguignon tegenwoordig met kalfsschenkel, en dan met frietjes en een klein likje mayo, heerlijk
 
Nee, hij had het mes verkeerdom, de rugzijde als snijzijde ;)
Ziet er goed uit, wij maken Boeuf Bourguignon tegenwoordig met kalfsschenkel, en dan met frietjes en een klein likje mayo, heerlijk
Ja zie het inderdaad haha. Moest m een paar keer goed draaien maar foto nog niet gezien dat hij m verkeerd om had
 
Terug
Bovenaan Onderaan