Gister een focaccia gemaakt geïnspireerd op de prachtige focaccias die op instagram voorbijkomen met de hashtag #focacciaart.
‘S morgends begonnen om het deeg te maken 250g water, 325g bloem, 7g zout en 125g desemstarter van 50/50 bloem water. Ik heb dit keer typo00 bloem gebruikt (pizza bloem) en het viel me op hoeveel zachter en soepeler het deeg is tov reguliere bloem.
Na het kneden heeft het deeg een uurtje of 6 a 7 gerezen met tussendoor een keer of vier wat ‘stretch and folds’.
Twee uurtjes later was het deeg klaar om belegd te worden. Niet vergeten om nu nog even met een schrapertje onder het deeg door te gaan zodat het niet vast bakt.
De focaccia proberen te beleggen zodat het op een bloementuin leek, dat viel nog niet mee... Maar het was wel leuk om te doen dus we gaan zeker vaker op deze manier focaccia maken.
Na het bakken was het gras wat verdord en de bloemensteeltjes wat gekrompen maar het smaakte heerlijk bij de borrel!
Sent from my iPhone using Tapatalk

‘S morgends begonnen om het deeg te maken 250g water, 325g bloem, 7g zout en 125g desemstarter van 50/50 bloem water. Ik heb dit keer typo00 bloem gebruikt (pizza bloem) en het viel me op hoeveel zachter en soepeler het deeg is tov reguliere bloem.

Na het kneden heeft het deeg een uurtje of 6 a 7 gerezen met tussendoor een keer of vier wat ‘stretch and folds’.

Twee uurtjes later was het deeg klaar om belegd te worden. Niet vergeten om nu nog even met een schrapertje onder het deeg door te gaan zodat het niet vast bakt.

De focaccia proberen te beleggen zodat het op een bloementuin leek, dat viel nog niet mee... Maar het was wel leuk om te doen dus we gaan zeker vaker op deze manier focaccia maken.

Na het bakken was het gras wat verdord en de bloemensteeltjes wat gekrompen maar het smaakte heerlijk bij de borrel!
Sent from my iPhone using Tapatalk